Societat

Crearan una zona taronja per aparcar dotze hores a Girona a un preu reduït

L’Ajuntament intervindrà en 11.784 places no regulades d’estacionament per afavorir la mobilitat

Un estudi proposa multiplicar per deu la zona verda

Amb les dades d’un estudi encarregat a la consultoria Mcrit, amb data del mes d’abril, l’Ajuntament de Girona prepara una transformació de les places d’aparcament. Entre altres novetats, destaca la creació d’una zona taronja de pàrquing a un preu reduït –2 euros o 2,5 euros, va dir la regidora Marta Sureda– durant dotze hores (de les 8 h a les 20 h).

L’edil de Mobilitat va exposar ahir els detalls de l’estudi i els canvis que hi podria haver. Intervenir en gairebé 11.784 places no regulades, és a dir, que ara són gratuïtes, vol dir que a mitjà termini s’haurà de pagar. Sureda va explicar que la voluntat de l’equip de govern, de Junts i ERC, és que l’ús de l’espai públic sigui “equitatiu” i no pas “innecessari”.

Allà on hi ha més places no regulades és a l’Eixample Sud (3.484) –un 40% del total–, seguit de Montilivi (1.196) i Can Gibert (991). Al parc del Migdia l’estudi proposa que sigui zona verda mentre que a la rotonda de Pedret (pàrquing de la Copa) hi ha la gran bossa de places (450), que podria ser zona taronja “per als vehicles de fora de Girona”.

Sureda va explicar que l’aprovació inicial de l’establiment de l’estacionament regulat amb horari limitat i en superfície es durà a ple al desembre. Pendent del que diguin les associacions veïnals, alguns canvis es podrien aplicar al maig del 2023. L’estudi preveu un màxim de 9.176 places de zona verda –ara n’hi ha 886; 1.017 de zona blava i 1.110 de zona taronja.

Al Barri Vell, per exemple, la zona verda passaria de 0 a 476 places, incloent-hi la plaça Sant Pere, un tram superior a prop de la muralla i la plaça Josep Ferrater i Mora, a tocar la biblioteca de la facultat de Lletres de la UdG.

LES XIFRES

1.755
places
d’aparcament regulat té Girona: 886 de zona blava i 869 de zona verda. A Pedret o a Sant Ponç no n’hi ha cap.
9.176
places
de zona verda es proposen: 476 al Barri Vell, 947 a l’Eixample Nord i 734 a Sta. Eugènia, entre altres sectors.

Transport gratuït fins als 16 anys al bus

En la mateixa presentació de l’estudi sobre l’estacionament limitat, la regidora de Mobilitat va avançar que l’Ajuntament permetrà que els residents de fins a 16 anys tinguin l’accés gratuït al bus –ara es fins a 12, amb la T-12–. Els veïns de més de 70 anys tampoc paguen per viatjar en bus. El preu per als adults de 19 a 25 anys es reduirà a la meitat –de 0,4 euros a 0,2 euros/trajecte. Ahir es va obrir el període de consulta prèvia a la modificació de l’ordenança de transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia