Infraestructures i serveis

La transició energètica obre oficina a Banyoles

El Consell del Pla de l’Estany acaba d’obrir la seva oficina per a la transició energètica a la comarca. És un nou servei que ha de servir per “facilitar la feina d’administracions, particulars i empreses en aquest àmbit i coordinar i dinamitzar diferents sectors promocionant projectes d’energies renovables i mobilitat sostenible, tenint en compte les capacitats i realitats de cada municipi”, han explicat a l’ens comarcal.

L’estrena de l’oficina culmina un projecte que havia estat seleccionat per la Diputació per finançar-lo. De la seva banda, la Generalitat també hi col·labora econòmicament. El conseller comarcal de Promoció Territorial, Oriol Serrà, subratlla que “el fet que Generalitat i Diputació hagin escollit el nostre projecte és sinònim que creuen en la iniciativa presentada” i la possibilitat que s’obre als ajuntaments petits per executar projectes que no podrien assumir ells sols. Un dels projectes que gestionarà la flamant oficina serà el de la construcció d’un parc fotovoltaic al recinte de l’abocador comarcal. “Per assolir els objectius en energies en la generació d’energia renovable no n’hi ha prou amb les teulades dels edificis i el projecte a l’abocador és un bon exemple d’espais alternatius”, va valorar la directora dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Elisabet Sánchez, en la presentació del nou servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia