Societat

El campionat de Dragon Boat de Banyoles tanca la catorzena edició amb èxit

El campionat recapta amb l’aportació de les empreses participants un total de 5.250 euros, que es destinaran a accions de suport a Ucraïna

El 14è Campionat Europeu de Nacions de Dragon Boat, que va celebrar-se a Banyoles des del 31 d’agost fins el 4 de setembre, ha arribat als 800.000 euros d’impacte previstos. D’entre els 765 atletes participants de 10 països europeus, que han competit en les diferents modalitats del Dragon Boat, destaca Alemanya, Itàlia i Ucraïna, que han liderat les primeres posicions del podi.

El president de l’Associació Espanyola de Dragon Boat i president del comitè organitzador de DBanyoles’22, Miquel Juncà, afirma que “el balanç del campionat és molt positiu”.

Les firmes participants al 9è Festival d’Empreses del Dragon Boat, així com les empreses patrocinadores, van aportar un total de 5.250 euros. D’aquests, 3.250 euros serviran per pagar part de les despeses d’allotjament en un càmping local per a la delegació ucraïnesa. I la resta es destinaran a l’entitat Visca Ucraïna, diners que se sumen als que van recaptar en l’estand que hi havia a la Fira del Drac, ubicada al Parc de la Draga.

D’entre els països participants al campionat, Alemanya va aconseguir un total de 30 medalles d’or, 7 de plata i 5 de bronze. Itàlia va obtenir-ne 21 d’or, 29 de plata i 7 de bronze. I, en tercera posició, va situar-se Ucraïna amb 18 d’or, 6 de plata i 1 de bronze. El quart lloc del rànking va ocupar-lo Hongria, ja a més distància, amb 5 medalles d’or, 8 de plata i 1 de bronze. L’equip espanyol, per la seva banda, va situar-se en sisena posició del podi després d’aconseguir 1 medalla d’or, 9 de plata i 17 de bronze.

Un esport en creixement

L’èxit del campionat posa de relleu el creixement que està experimentant actualment el Dragon Boat. “Hi ha 50 milions de persones que practiquen aquest esport arreu del món. Les regates es van retransmetre per streaming a través del web de la Federació Europea de Dragon Boat, així que els participants i els seguidors virtuals van poder apreciar la bellesa i la idoneïtat de la pràctica d’aquest esport en un marc tant atractiu com l’estany de Banyoles”, assegura Juncà.

Per altra banda, en el marc del DBanyoles’22 també va celebrar-se la Fira del Drac al Parc de la Draga. Aquesta fira va reunir expositors artesanals, comercials i foodtrucks, a més d’actuacions musicals (La nevera rosa, DJ Unite events i Didacellist), culturals i activitats esportives i lúdiques, tant per adults com per infants. Tot plegat va permetre oferir propostes alternatives als participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia