Infraestructures i serveis

El carril bici de la carretera de Camós a Palol, al tercer intent

N’adjudiquen les obres, projectades el 2019, després que el concurs quedés desert en dues ocasions

Gairebé tres anys després de tenir enllestit el projecte, finalment l’Ajuntament de Camós ha pogut adjudicar la construcció d’un carril bici en el tram del seu terme municipal més transitat de la carretera de Palol de Revardit (GI-5147). Prèviament hi ha hagut dos intents fallits d’adjudicació (no es va presentar cap empresa als concursos) i el cost s’ha incrementat un 33%, i ha passat dels 200.000 euros inicials als 250.000 del segon concurs i als 300.000 euros de l’adjudicació definitiva. Una part dels diners provenen del PUOSC, però aquest import (160.000 euros) resta inalterable. L’Ajuntament hi haurà d’acabar posant uns 140.000 euros. “Pel que fa a la nostra part, la diferència entre el que estava pressupostat inicialment i el cost nou sortirà de romanents de tresoreria”, explica l’alcalde, Josep Jordi.

L’empresa adjudicatària és la banyolina EPSA, la mateixa a qui la Diputació va encarregar la millora d’aquesta carretera. “Creiem que la coincidència serà un avantatge”, comenta Jordi. Si no hi ha més entrebancs, totes dues es començaran aquesta tardor. El futur carril bici, d’uns 300 metres, anirà del nucli al trencant de Cruanyes, un tram on, a banda de ciclistes que passen per la carretera fins a Palol, hi caminen força vianants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia