Salut

Xina

Descobreixen dues noves portadores de la rara ‘sang d’or’

Les persones amb aquest tipus sanguini no arriben a la cinquantena a tot el món

Són donants universals però només poden rebre sang del mateix tipus

Un hospital de la província xinesa de Jiangsu (est) ha identificat dues dones que tenen el tipus sanguini amb Rh nul, conegut com la sang d’or per ser universal i el més rar, ja que només se’n coneixen una cinquantena de portadors a tot el món, informa avui el diari oficialista Global Times.

L’entitat hospitalària ha identificat l’Rh nul en les anàlisis realitzades a una pacient que patia d’anèmia severa i posteriorment ha confirmat que la seva germana gran tenia el mateix tipus.

Des del 1961, data en què es va descobrir per primera vegada l’anomenada sang d’or en una aborigen australiana, les persones al món confirmades amb aquesta sang no arriben al mig centenar, dels quals només quatre viuen al gegant asiàtic.

En aquest tipus de sang els glòbuls vermells no disposen cap antigen Rh i els seus portadors són donants universals, cosa que converteix el seu plasma en un tipus molt valuós. Per contra, les persones amb aquest tipus sanguini només poden rebre transfusions de la mateixa sang, ja que són incompatibles amb el 99,9999994 % d’aquella que procedeix de les donacions.

La notícia del descobriment, per la seva raresa, s’ha fet viral a la xarxa social Weibo, equivalent xinesa a Twitter, que està censurada al país asiàtic.

Més de 620 milions de visualitzacions i comentaris han convertit la informació al respecte en el tema d’actualitat a la plataforma.

Una internauta s’ha preguntat “per què hi ha gent que persuadeix aquestes dones amb anèmia perquè donin sang? Què estan pensant?”, apuntat al valor per a molts de la sang d’or.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia