Infraestructures i serveis

Dues freqüències més d’Avant per a la demarcació

Se sumen a les recuperades aquest agost, i des de l’1 de setembre connectaran Barcelona i Figueres al matí i en sentit invers a les 13.10 h

Hi haurà 12 trens per sentit entre setmana, però encara per sota dels 15 que circulaven abans de la pandèmia

Renfe va començar a comercialitzar ahir bitllets per als nous trens Avant que, a partir de l’1 de setembre, s’afegiran a l’oferta habitual entre aquestes dues ciutats i amb parada a Girona, en un pas més per normalitzar el servei, que va quedar retallat arran de les restriccions per la covid-19. Malgrat això, l’oferta diària s’incrementarà només fins a 12 freqüències diàries per sentit entre setmana, i no compensen encara les 15 relacions diàries en cada sentit que hi havia fins al març del 2020.

Les noves expedicions que se sumen als horaris són, entre Barcelona i Figueres-Vilafant, un tren que sortirà de la capital catalana a les 9.30 h de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana sortirà a les 14.50 h. En sentit contrari, de Figueres-Vilafant a Barcelona, la sortida serà a les 13.10 h. Amb aquests nous trens es reforçarà la franja del matí i primera hora de la tarda per cobrir els dos trajectes.

El 9 d’agost passat, Renfe ja va augmentar l’oferta amb dos trens Avant, un per sentit, amb sortida a les 14.50 h des de Barcelona i a les 17.10 h des de Figueres-Vilafant cap a Sants.

Manca de mitjans

En conjunt, el nombre de freqüències ofertes per Renfe s’incrementa a 13 entre setmana si es tenen en compte els trens Avlo, de baix cost, de primera hora del matí en sentit Barcelona i darrera hora de la nit, cap a Figueres, tot i que el servei funciona amb bitllets autònoms no integrats en el sistema.

Des de la companyia, van atribuir primer les dificultats per recuperar freqüències a la manca de maquinistes formats per a l’alta velocitat a Catalunya i, posteriorment, als endarreriments en el lliurament de material mòbil per part de Talgo, que ha fet desplaçar trens per cobrir noves relacions d’alta velocitat a la resta de la península.

La línia, a banda, ha quedat exclosa dels descomptes del 50% que s’aplicaran a viatgers habituals d’alta velocitat, segons el pla del govern estatal, entre l’1 de setembre i el 31 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia