Infraestructures i serveis

Olot insisteix que cal una depuradora a la Vall d’en Bas

L’Ajuntament olotí sosté que s’evitaria la saturació que pateixen la seva depuradora i els col·lectors

Ara fa un any el consistori ho va reclamar amb una moció, però de moment no s’ha avançat

L’Ajuntament d’Olot va recordar ahir que fa anys que reclama a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la construcció d’una depuradora en el tram inicial del Fluvià –abans de l’entrada del riu a la ciutat– que descarregués de feina la depuradora olotina i evités el seu col·lapse. El regidor Aniol Sellabona es va referir a aquesta demanda –oficialitzada ara fa un any amb una moció aprovada pel plenari municipal, per unanimitat– arran de la saturació que va patir dimecres la depuradora olotina i alguns col·lectors després de la forta tempesta que hi va haver. En aquesta planta tracten no només les aigües brutes de la ciutat, sinó també les generades a la Vall d’en Bas i les Preses, els municipis del tram alt del Fluvià. Quan el col·lector provinent d’aquells dos termes va molt ple, en passar per Olot la canonada no pot engolir noves aportacions i l’aigua bruta d’alguns barris es desvia als sobreeixidors i al riu. Dimecres es va produir aquesta situació i durant una estona el Fluvià va anar molt brut i va fer molta pudor al seu tram olotí.

Es dona la circumstància que a la Vall d’en Bas ja hi ha vuit depuradores (sis de petites en sis nuclis i dues de grans pertanyents a dues indústries) i a les Preses, cap. La depuradora que reclama Olot s’hauria de construir al terme de la Vall d’en Bas (i no pas al de les Preses) perquè és per on passa el Fluvià.

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha negat sempre que sigui el seu municipi el causant del col·lapse d’Olot i, en qualsevol cas, remet la solució a un estudi a nivell comarcal. “S’està estudiant si s’ha de fer i on s’hauria de fer”, va manifestar ahir el regidor de la Vall d’en Bas Josep Calm, que va admetre que de moment no hi ha res concret.

LA FRASE

Aquesta infraestructura permetria, a més, retornar aigua neta al curs alt del Fluvià
Aniol Sellabona
REGIDOR DE L’AJUNTAMENT D’OLOT

Deures pendents a la xarxa olotina

El col·lapse que va patir el clavegueram d’Olot dimecres, si bé es considera inevitable quan hi ha una tempesta d’aquella envergadura (97 litres en poca estona), hauria estat menor si la xarxa de col·lectors tingués una major capacitat. En els darrers anys se n’han millorat trams (com el de la zona del carrer dels Sastres) separant les canonades de l’aigua de pluja de les d’aigües negres, però encara hi ha feina a fer, per exemple, al col·lector de l’avinguda de Santa Coloma, va posar d’exemple Sellabona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia