Societat

Ryanair, sobre la vaga de tripulants: “Tenen unes condicions de treball molt bones, el que proclamen no és veritat”

La responsable de l’empresa a Espanya reconeix “represàlies” contra els treballadors que no respecten els serveis mínims

La responsable de Ryanair a Espanya i Portugal, Elena Cabrera, creu que la vaga de tripulació que està patint la companyia des de l’inici de l’estiu no està tenint èxit i no està justificada. “Tenen unes condicions de treball molt bones, el que proclamen no és veritat”, ha explicat en una entrevista amb l’ACN en la que també ha apel·lat al dret de l’empresa a exercir “represàlies” contra els treballadors que no estiguin respectant els serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports. Tanmateix, ha afirmat que es mentida que l’empresa apliqui als treballadors espanyols la legislació irlandesa, tal com asseguren els sindicats, i ha avançat que el 2023 la plantilla de l’aerolínia tindrà un nou conveni col·lectiu amb millores laborals.

“L’empresa ha exercit el seu dret, i això ja ha passat en alguna altra ocasió, ja hi ha precedents legals sobre aquest tema. Si un treballador decideix no presentar-se per complir un vol mínim la companyia té tot el dret a exercir les represàlies que consideri”, ha destacat Cabrera. Tanmateix, ha ressaltat que els acomiadaments denunciats pels sindicats són de persones que s’han “negat” a operar “vols protegits” pels serveis mínims.

“A cap persona que exercia el seu dret a vaga se li ha dit que havia d’operar un vol, però els vols protegits sí que s’han d’operar. Nosaltres tenim una obligació legal d’operar els vols emmarcats pel govern en els serveis mínims”, ha resolt abans d’apuntar que l’empresa no tem que la justícia revoqui aquests acomiadaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia