Societat

S’activa el nivell 3 del Pla Alfa a 12 municipis de l’Alt Empordà

L’activació, que ha entrat en vigor aquest matí, ve motivada per l’entrada de vent de tramuntana i la falta de pluges, que incrementen el perill d’incendi

Els Agents Rurals han activat aquest matí el nivell 3 del Pla Alfa a 12 municipis de l’Alt Empordà i ha restringit els accessos al massís de l’Albera. L’activació ha estat motivada, d’una banda, per la falta de pluja i de l’altra, per l’entrada de vent de tramuntana, que han incrementat el perill d’incendi a la zona.

Tot i les tempestes d’ahir el vespre, la pluja no va afectar la zona de l’Albera, on només es va registrar una precipitació acumulada de 2 litres per metre quadrat. Per contra, aquestes mateixes tempestes, en canvi, van deixar pluges d’entre 20 i 30 litres per metre quadrat al Cap de Creus, a pocs quilòmetres. D’aquesta manera, els municipis on s’activa el nivell 3 del Pla Alfa són Cantallops, Colera, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llançà, Mollet de Peralada, Portbou, Rabós, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle. Dita activació implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. Els Agents Rurals recorden que està totalment prohibit fer foc i llençar pirotècnia en zones forestals i el seu entorn i demanen prudència a la zona.

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el Pla Alfa en funció del perill de risc d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural .

A causa de la pluja caiguda al nord-est de Catalunya ahir el vespre, el nivell 3 del Pla Alfa que havia d’entrar en vigor avui ha estat desactivat .

La mesura s’havia d’adoptar a 17 municipis de l’Alt Empordà per un increment del perill d’incendi forestal al nord-est de Catalunya, motivat per l’entrada de vent de tramuntana. En concret, s’activava el nivell màxim previst pel Pla Alfa per perill extrem d’incendi forestal als municipis de: Cadaqués, Cantallops, Colera, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou , Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

A més, els Agents Rurals també tancaven els accessos als espais naturals del cap de Creus i l’Albera. No obstant, amb les precipitacions registrades aquesta tarda, se suspenen aquestes mesures i ambdós espais naturals restaran amb els accessos oberts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia