Societat

Detecten més de 600 abocadors amb risc d’incendi a les comarques de Barcelona

També s’han fet inspeccions a punts d’aigua i a un centenar de línies elèctriques per comprovar el seu estat

La Diputació de Barcelona ha detectat més de 600 abocadors, majoritàriament d’escombraries, amb risc d’incendi forestal a la província de Barcelona, des de l’activació el 21 de juny del pla de vigilància i informació contra els incendis forestals (PVI).

Segons ha informat la Diputació en un comunicat, més de la meitat d’aquests abocadors s’han detectat en camins, pistes o boscos, encara que també s’han trobat en urbanitzacions o masies, zones agrícoles o forestals i zones urbanes o polígons.

Per comarques, és al Baix Llobregat i al Vallès Occidental, on s’han trobat més d’aquests abocadors, amb 125 i 108, respectivament, mentre que les comarques del Moianès i del Berguedà, amb 12 i 7, respectivament, són aquelles on menys se n’han descobert.

A part de la detecció dels 600 abocadors, el pla també ha comportat altres actuacions per a la prevenció dels incendis forestals, unes 4.000 en total, i ha informat a 37.000 persones des de l’inici de la campanya, el 21 de juny.

Entre unes altres, el pla ha realitzat un centenar d’actuacions dissuasòries respecte a l’ús d’utensilis que poden generar espurnes o barbacoes que no compleixen la normativa, així com altres activitats perilloses, com les cremes agrícoles o en urbanitzacions.

D’altra banda, s’han revisat gairebé 2.600 punts d’aigua i un centenar de línies elèctriques per comprovar el seu estat i evitar possibles desastres.

El pla de vigilància i informació contra els incendis forestals, una iniciativa de la Diputació de Barcelona al costat dels ajuntaments i les Agrupacions de Defensa Forestal, estarà actiu fins a l’1 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia