Societat

Ensurt en una boda en bolcar un autocar que duia convidats

Vint-i-cinc persones resulten ferides, cap de greu

Quatre dels ferits havien quedat atrapats dintre el vehicle

Dues persones van morir i cinc van quedar ferides greus ahir en altres xocs

Un autocar que transportava una cinquantena de persones, tots convidats que anaven al sopar d’un casament, va bolcar ahir a tres quarts de set de la tarda quan circulava per un camí secundari a Rubió, a l’Anoia, que enllaça amb la carretera BV-1037 en direcció a les masies de ca l’Alzina i cal Tató. L’autocar va bolcar just en un revolt molt pronunciat, de quasi 180 graus, que hi ha a la carretera.

No hi va haver víctimes mortals però sí 25 ferits de diversa consideració, cap de gravetat. Quatre d’ells, van haver de ser rescatats de dins del vehicle perquè en un primer moment van quedar atrapats. Els Bombers de la Generalitat van activar 21 dotacions terrestres, incloent-hi les dels especialistes Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup Operatiu de Suport (GROS).

Quan els equips d’emergències van arribar al lloc dels fets, la majoria dels viatgers de l’autocar ja eren fora del vehicle perquè n’havien pogut sortir pel seu compte. Van ser quatre els que van quedar atrapats i van haver de ser rescatats pels bombers, que els van poder treure en tot just una hora. Trànsit també va tallar durant unes hores l’accés al camí on hi va haver l’accident perquè els equips d’emergència poguessin treballar.

L’alcalde de Rubió, Miquel Archela, en declaracions a Catalunya Informació, va explicar que els passatgers eren els convidats d’un casament que se celebrava a la zona, i anaven a un restaurant que es diu Ca n’Alzina Espai Gastronomia, especialitzat en noces i banquets, i que és molt popular a l’Anoia. Segons va dir, hi havia un segon autocar amb més convidats fent la mateixa ruta, que és un camí “complicat”, de sorra i amb molts revolts. L’alcalde en un primer moment va descartar la velocitat com a causa de l’accident.

Divendres va ploure molt a Rubió, van explicar ahir diversos veïns a aquest diari, que assenyalen que una possible explicació de l’accident és que alguna de les rodes de l’autocar trepitgés una part del camí estovat pels aiguats i que el vehicle hagués perdut l’estabilitat i hagués bolcat.

Atropellat a l’AP-7

A banda d’aquest accident, molt aparatós però sense víctimes mortals, ahir va ser un dia tràgic a les carreteres catalanes. Una estona abans de l’accident d’autocar, a un quart de sis de la tarda, un home va morir a l’AP-7 a Montmeló atropellat per un camió. La víctima va ser envestida pel camió en sortir del seu cotxe, que, per causes que es desconeixen, va sortir del carril central de l’autopista. Va ser al baixar del cotxe –una situació que Trànsit sempre recorda que és molt perillosa– quan el camió el va atropellar. En aquest accident també van resultar lleument ferides dues persones més: l’acompanyant de la víctima i el conductor del camió. Ahir també va morir, víctima d’un accident de trànsit, un home de 53 anys, veí de Santa Coloma de Farners, quan el tot terreny que conduïa va caure, per causes que encara tampoc se saben, en una riera a Vilablareix, al Gironès. Els fets van passar a la matinada.

Molt greus al Pallars

També a la matinada cinc persones van resultar ferides de gravetat, entre les quals un menor, en un accident que va tenir lloc a l’N-260 al terme municipal de Soriguera, al Pallars Sobirà. El vehicle accidentat hauria sortit de la carretera i s’hauria estimbat per la irrupció a la via d’un animal, presumptament un porc senglar. Cinc ambulàncies i l’helicòpter del SEM es van desplaçar al lloc dels fets i van evacuar els ferits (quatre homes i un menor d’edat) a l’hospital de Tremp.

D’altra banda, a l’autopista AP-7 i al llarg de tot el matí hi va haver tres accidents més, a Montornès, a Sant Cugat i a Gelida, aquests sense víctimes, que van complicar molt la segona fase de l’operació sortida de les vacances d’agost. En aquesta autopista, on ha augmentat el trànsit des que no és de peatge, al setembre, hi va arribar a haver cues de 30 quilòmetres al llarg de tota la via. L’accident a Gelida, per exemple, en què no hi va haver ferits, va provocar fins a 18 quilòmetres de retenció a la zona. Un segon sinistre a Montornès –amb un vehicle implicat i una dona lleument ferida– va provocar 12 quilòmetres de congestió en sentit nord des de Santa Perpètua de Mogoda, i un tercer accident –amb un camió i tres turismes implicats– a Sant Cugat del Vallès en va generar una desena de quilòmetres més.

També hi va haver cues intermitents en altres punts de l’AP-7 com al Papiol, amb diversos quilòmetres de cua en sentit Martorell, i a la Jonquera, amb uns nou quilòmetres de circulació lenta i aturades al tram fronterer en direcció nord i 5,5 quilòmetres d’aturades a l’N-II, també en direcció a la frontera.

Trànsit calcula que en tota aquesta operació sortida 475.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Frase
Nom
CÀRREC
Frase
Nom
CÀRREC
Frase
Nom
CÀRREC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia