Medi ambient

estat espanyol

Activen el nivell 1 d’emergències per un incendi a Mijas

Aquesta zona ja ha patit un total de tres episodis de foc forestal en els últims dies

El nivell 1 del Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Màlaga ha estat activat a les 16.40 hores d’aquest dimarts per la delegada del govern andalús, Carmen Casero, davant el foc que s’ha declarat aquesta tarda en el paratge de Majadilla del Muerto a la localitat de Mijas (Màlaga).

Aquest nivell s’activa en aquells incendis en els quals, tot i poder ser controlats amb els mitjans d’extinció previstos, s’estima que, per la seva possible evolució, sigui necessària la posada en pràctica de mesures per a la protecció de les persones i dels béns de naturalesa no forestal.

De moment, sis mitjans aeris del Pla Infoca (dos avions i quatre helicòpters) i gairebé un centenar de professionals treballen per terra en l’extinció d’aquest incendi, el tercer que es declara en aquesta localitat malaguenya des del passat dia 15.

El foc ha obligat a més a tallar al trànsit en tots dos sentits l’AP-7 entre els quilòmetres 201 i 214 pel fum, segons ha informat el servei d’emergències 112.

L’incendi es va detectar al voltant de les 15.35 hores i les condicions no són favorables a causa de les altes temperatures que es registren aquests dies i la situació d’“estrès hídric” de la vegetació, ha explicat a Efe un portaveu del dispositiu Infoca.

En els últims dies s’han registrat tres incendis a Mijas, el primer d’ells i de major magnitud el que va començar el passat dia 15 en la serra del municipi i es va estendre ràpidament a Alhaurín el Grande i Alhaurín de la Torre, que va afectar a prop de 2.000 hectàrees i va obligar a desallotjar a més de 2.700 persones dels seus habitatges.

Diumenge passat es va produir un altre incendi a Mijas, originat per un vehicle que va cremar a l’AP-7 i que va afectar la massa forestal, la qual cosa va obligar a mobilitzar una desena de mitjans aeris i prop d’un centenar d’efectius terrestres, i va ser estabilitzat hores després.

Una desena d’incendis forestals declarats a Andalusia en 24 hores

Una desena d’incendis forestals, la majoria d’ells ja estabilitzats o sota control, s’han declarat a Andalusia en les últimes 24 hores, en el tram final d’una onada de calor que comença a remetre en la comunitat autònoma, però que manté termòmetres per sobre dels 40 graus en algunes províncies.

L’últim a declarar-se ha estat un incendi forestal a Mijas, el tercer en la localitat malaguenya en deu dies, i en ell estan treballant ja medis terrestres i aeris, en la zona del paratge Majadilla del Muerto, on s’ha activat el nivell 1 del Pla d’Emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia