Societat

JOAN AMORÓS

PRESIDENT DE LA FUNDACIÓ OCCITANO-CATALANA (FOC)

“El món ha de saber el que Catalunya ha fet”

“Les contribucions que el país ha fet al progrés universal són espectaculars”

“Ja conec la vostra situació”, va dir Francesc

Amb quina idea van fer el llibre ‘Aportacions catalanes universals’?
Teníem dos objectius. D’una banda, crear autoestima entre els catalans perquè realment Catalunya, que és un país relativament modest, les contribucions que ha fet al progrés universal són realment espectaculars. En segon lloc, i per la situació que vivim, ens interessa que arreu del món coneguin el que Catalunya ha fet, que el nostre país tingui una projecció internacional.
Van presentar el llibre a molts llocs del món?
El vam presentar per primer cop el 2014 al Saló Sant Jordi de la Generalitat, coincidint amb el 300 aniversari del 1714. Després el vam presentar a diversos governs d’Europa, al Parlament Europeu i als Estats Units, i sempre amb molt bona receptivitat. Un membre del govern francès, quan vam acabar l’exposició, ens va dir: “Realment Catalunya és una nació!”
L’hi van regalar al papa!
Sí, a Francesc. I ens va dir: “Ja conec la situació de Catalunya, ja.” Li vam regalar una versió en català i una altra en castellà.
Quantes versions n’han fet, del llibre? Que, per cert, pesa molt.
En català, en castellà, en anglès i en francès. I sí, pesa 2,6 quilos.
I als Estats Units?
A Nova York vam fer una presentació als locals que té el Barça i una altra a la seu del New York Times, que una setmana després va fer un article altament favorable a Catalunya. També el vam presentar a la Biblioteca Pública i a l’Ajuntament. I a Washington, la Biblioteca del Congrés va tenir la delicadesa de fer un acte públic de recepció del llibre. És curiosa la reacció de la gent, que acaba dient: “Ostres, tu, quin poble!” I és que el llibre és realment una carta de presentació del nostre país.
I on es pot comprar?
Qui el vulgui s’ha de posar en contacte amb nosaltres, la Fundació Occitano Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia