Administracions

Urbanisme redactarà el POUM de Cadaqués

Ho assumirà arran del seu alt valor ambiental, paisatgístic i arquitectònic

La comissió d’Urbanisme dona llum verd als entorns del Campus de Salut

La direcció general d’Ordenació del Territori i Urbanisme va anunciar ahir que ha assumit la redacció del nou pla general d’ordenació urbanística (POUM) de Cadaqués. L’objectiu és adaptar-lo a la desclassificació de terrenys que impedeix fer noves urbanitzacions en espais on l’antic planejament sí que permetia fer-ne, segons informa ACN. Aquest és un dels punts rellevants aprovats per la comissió d’Urbanisme, que també va donar llum verd als entorns del Campus de Salut de Salt –vegeu la peça– i a la implantació d’una via verda entre Pals i el nucli dels Masos de Pals. Per contra, es va acordar suspendre la modificació del POUM de Begur per fer sis habitatges als àmbits de Bosc Major i Mas Gispert.

Una excepció

El director general, Agustí Serra, va remarcar sobre Cadaqués que va ser una de les poblacions on més superfície van desclassificar amb el pla per blindar la Costa Brava de creixements desmesurats. Serra va recordar que el pla actual és molt antic, data del 1986, i va avançar que el nou reduirà “al màxim” els habitatges nous permesos. “És un municipi amb un alt valor ambiental, paisatgístic, arquitectònic i social, per això excepcionalment estem elaborant el POUM”, va explicar, i hi va afegir que aquest POUM “és molt important”. Per això, segons va dir, de manera “excepcional” la mateixa direcció general assumirà la redacció. A més, aquest POUM s’ha d’adaptar al pla director urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles de la Costa Brava. Serra va remarcar precisament que Cadaqués va ser un dels municipis amb més impacte i on es van desclassificar cinc sectors. “El que fem ara és adequar el POUM a aquesta realitat”, va assenyalar.

De moment és un avançament sense xifres, però Agustí Serra va aprofitar per anunciar que el nou POUM girarà al voltant de la preservació dels valors naturals, paisatgístics i arquitectònics reduint “al màxim” el nombre d’habitatges que s’hi puguin construir de cara al futur. Serra, a més, va aprofitar per fer pedagogia de la complexitat d’aquest procés urbanístic: “A vegades la ciutadania no és prou conscient del nombre de grans sòls que encara són verges i on els plans que hi havia donaven legitimitat per construir-hi”, va dir, i va assenyalar que “això és el que passava a Cadaqués” i per això cal “posar fil a l’agulla per reduir-ho”.

LA FRASE

A vegades la ciutadania no és conscient del nombre de sòls on els plans permeten construir-hi
Agustí Serra
director general d’urbanisme

Un pas més per al Campus de Salut

La comissió d’Urbanisme també va facilitar que el Campus de la Salut, la tramitació del qual afecta Girona, Salt i Vilablareix, segueixi el seu curs. La comissió va aprovar definitivament dues modificacions de planejament que són “molt importants”, segons va remarcar el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, perquè giren al voltant dels entorns del futur Campus de la Salut. En concret, són l’adaptació al pla director urbanístic del sistema urbà de Girona de l’àmbit de l’encreuament de l’AP-7 amb la C-65 al terme municipal de Salt, i l’adaptació del camí dels Carlins, a Vilablareix.

“En tota aquesta gran peça –segons va explicar Serra–, s’hi ha treballat durant molt temps per fixar les grans directrius i orientar el desenvolupament d’aquest sector, en el qual també hi ha previst el Campus de Salut i el futur Trueta”, va concretar el director general.

Un cop fet això, i segons va dir, s’anirà desenvolupant sector per sector. Aquestes modificacions fixen les directrius en relació amb infraestructures viàries i solucionen els problemes de congestió i mobilitat actuals perquè es preveu el trasllat de la rotonda actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia