Infraestructures i serveis

Creix l’àrea verda a Figueres amb 143 places més a Parc Sol

Habiliten aquestes places verdes per facilitar l’aparcament als veïns, que viuen molt pressionats pels molts cotxes que hi porten l’hospital, el sociosanitari, l’institut i els dos pavellons esportius

Figueres ha ampliat l’àrea verda d’estacionament regulat, amb l’habilitació de 143 places al barri de Parc Sol, una zona de la ciutat molt congestionada pels cotxes atesa la proximitat d’un equipament escolar (l’institut Alexandre Deulofeu), dos equipaments sanitaris (l’hospital de Figueres i el Sociosanitari) i els dos equipaments esportius (el pavelló Rafel Mora i Roser Llop). Amb aquesta ampliació, el parc de places en zona verda, on els figuerencs poden aparcar per 1 euro a la setmana (0,20 euros al dia), creix fins a les 870 places en tota la ciutat.

Aquesta mateixa setmana, el regidor d’Urbanisme i Mobilitat de la ciutat, Xavier Amiel, apuntava que aquesta nova zona verda nova situada a Parc Sol és “una sol·licitud dels veïns que ve de lluny”. “S’ha de pensar que troben moltes dificultats des de primera hora del matí i al llarg de tots els dies de la setmana per poder aparcar. Entre setmana, pels equipaments sanitaris i educatiu i, els caps de setmana, pels pavellons”, feia notar.

Fa uns anys, es van implementar les zones verdes per millorar la rotació d’aparcament a la ciutat i per combatre la dificultat dels figuerencs per trobar places.

La zona verda es va estrenar a Figueres l’any 2015, amb un quadrat delimitat al nord pel carrer Lasauca i la Rambla, a l’est pel carrer Sant Pau, al sud pel carrer Pere III i a l’oest per l’avinguda Salvador Dalí. Es tractava de les primeres 177 places d’aquest tipus a la ciutat. Les últimes que havien habilitat fins ara eren les del barri de la Creu de la Mà, l’any 2018.

Figueres actualment disposa de 870 places en àrea verda, 481 en àrea blava, a més de 2.438 places gratuïtes en pàrquings dissuasius. També hi ha 1.331 places de pagament en pàrquings concessionats i 341 places en pàrquings privats, segons dades facilitades pel mateix Ajuntament de la ciutat. L’augment d’aparcaments dissuasius és un dels objectius futurs, compartit per la majoria de grups municipals.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Xavier Amiel, va manifestar el desig de tancar, finalment, un nou espai per habilitar un centenar més de places gratuïtes dissuasives en la zona nord de la ciutat. Amiel va manifestar que l’espai ja es té clar i que “serà a prop de l’avinguda de Perpinyà”, tot i que no va voler concretar més. La prudència del regidor és perquè encara no hi ha tancada cap entesa en forma de conveni.

LA XIFRA

2.438
places
hi ha als diferents aparcaments dissuasius de la ciutat.

LA FRASE

La zona verda a Parc Sol és una sol·licitud dels veïns que ve de lluny
Xavier Amiel
REGIDOR D’URBANISME I MOBILITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia