Societat

No a la MAT denúncia a Europa

No a la MAT reclama a Europa que actuï davant els “incompliments” de l’Estat amb el ramal dels 400 kV a Riudarenes

La Plataforma No a la MAT denuncia a Europa el projecte ramal i la subestació.

S’han presentat dues denúncies, una al Parlament Europeu i l’altra a la Comissió Europea. El projecte preveu estendre una línia aèria, que sortiria del tram de la MAT Vic-Bescanó, i que tindria 17 quilòmetres i 41 torres. L’Estat ha inclòs la infraestructura dins l’última planificació energètica, que abasta fins al 2026, i situa l’entrada en servei de la línia per a l’any que ve.

La Plataforma va engegar fa uns mesos una campanya a escala internacional que consta d’una petició mitjançant la plataforma Avaaz on ciutadans de tot el món poden donar-hi suport i un vídeo-denúncia en 17 idiomes diferents i accions en l’àmbit legal.

L’Objectiu principal és denunciar l’estat espanyol davant la Comissió Europea i el Parlament Europeu.

Ara farà just un any que set eurodiputats catalans de diferents partits van presentar una queixa a la Comissària d’Energia, Kadri Simson. La plataforma ha presentat 2 denúncies, una a la Comissió Europea i l’altra al Parlament Europeu per advertir dels incompliments de diferents directives europees per part de l’Estat Espanyol. L’objectiu és que la Comissió Europea obri un expedient al govern espanyol per aquest tema.

La portaveu de No a la MAT Selva, Diana Bacanu, subratlla que “la ciutadania viu amb consternació que, malgrat mantenir les mobilitzacions massives durant més d’una dècada, malgrat que hi hagi informes tècnics molt concloents dient que no cal i que hi hauria alternatives millors i malgrat aconseguir tots els acords institucionals possibles que insten a la derogació immediata del projecte, el Ministeri inexplicablement encara no ho ha fet i segueix endavant”. “A canvi tenen un projecte anacrònic, despòtic i nociu”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia