Societat

La mobilitat de persones i mercaderies, en un web

El govern i l’ATM posen en marxa un portal que integrarà tota la informació

La Generalitat i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han engegat un nou Observatori de la Mobilitat de Catalunya (OMC), una plataforma digital renovada que pretén integrar en una sola pàgina web, https://omc.cat , tota la informació relacionada amb la mobilitat de Catalunya.

Aquesta plataforma parteix dels observatoris existents, el de la Generalitat i el de l’ATM de Barcelona, i es nodreix de dades que recopilen i publiquen nombrosos agents públics i organismes de tot el territori català, va informar el Departament de Territori de la Generalitat en un comunicat. El nou portal web ofereix multitud de bases de dades sobre indicadors relacionats amb la mobilitat. En paral·lel, el laboratori d’indicadors és una de les principals eines de la plataforma, ja que permet treballar amb tots els indicadors inclosos en la base de dades i relacionar-los entre si, operar, representar gràficament els resultats i posar-hi un format, així com maquetar-ho en una plantilla o en un informe, entre moltes altres possibilitats.

Digitalització

L’Observatori de la Mobilitat de Catalunya incorpora fins a vuit bases de dades que inclouen informació sobre socioeconomia, mobilitat inclusiva i equitativa, mobilitat sostenible i saludable, economia del transport, mobilitat de persones, mobilitat de mercaderies, infraestructures i indicadors de referència. “Vull posar en relleu també tot el que significa aquest portal des del punt de vista de la digitalització de la mobilitat. L’Observatori de la Mobilitat de Catalunya permet disposar de les eines amb rapidesa, de manera molt accessible, i alhora treballar-les i elaborar-les”, va explicar durant la presentació el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín. L’usuari pot consultar i fer servir dades tan diferents com ara la demanda a les estacions ferroviàries de Catalunya, el cens de conductors de vehicles, la tipologia d’accidents i el volum de mercaderies que es mou a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia