Urbanisme

Edifici de nova planta al barri vell de Besalú

Tindrà pisos de lloguer, apartaments turístics i uns baixos d’ús comercial

Els dos edificis del carrer Ganganell que donen a l’absis de l’església de Sant Pere de Besalú estan sent enderrocats i al solar resultant un particular hi aixecarà un bloc d’habitatges i apartaments turístics . Als baixos hi haurà uns espais comercials i a l’extrem de la finca situat a l’extrem més pròxim a l’antic hospital de Sant Julià hi quedarà una zona diàfana a disposició del municipi. Això últim –assenyala l’Ajuntament– permetrà donar millor visibilitat a aquell edifici medieval. Aquesta operació és la primera d’aquesta mena en dècades al barri vell de Besalú. Es tracta d’una “operació de rehabilitació estratègica”, ha assenyalat l’alcalde, Lluís Guinó. Com que la finca és molt a prop de Sant Pere, s’hi farà un seguiment arqueològic. Les obres han obligat a restringir el pas de vianants i vehicles al carrer Ganganell, però el del Canó (el vial de connexió entre el Prat de Sant Pere i la plaça de la Llibertat) es manté obert.

Antiga fruiteria

Els promotors asseguren que el nou edifici quedarà integrat a l’entorn. En aquest sentit, es preveu reproduir la cornisa d’estil grec que hi havia a l’antiga casa cantonera, que no estava protegida. Als baixos hi havia hagut una popular fruiteria que va tancar fa uns quinze anys, moment en què tot l’edifici va quedar en desús. Darrerament hi havia, pintat a la façana, un rètol que hi anunciava un cafè, però en realitat aquest establiment no existia, sinó que la inscripció es va fer just abans de l’inici de la pandèmia com a escenografia del rodatge d’una pel·lícula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia