Societat

Consoliden la Xarxa SAI a les comarques gironines

Igualtat i Feminismes hi inverteix prop de dos milions d’euros

Primer acte institucional del Dia de l’Orgull

La secretària d’Igualtats, Mireia Mata Solsona, va anunciar en l’acte de commemoració del 28-J, Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+ a Girona, la consolidació de la Xarxa SAI a les comarques gironines amb una inversió d’1.991.999 euros per a la contractació de personal dels Serveis d’Atenció Integral de tot Catalunya pel període 2022-2025. “Una aposta decidida pel creixement i la consolidació de la xarxa SAI, que rebrà un important increment de finançament per a la contractació de personal especialitzat amb dedicacions a jornada completa”, hi va afegir la directora dels serveis territorials a Girona, Marta Casacuberta Solà. En concret, durant aquest període de temps la inversió en la Xarxa SAI a les comarques gironines augmentarà dels 280.161 euros d’aquest any a 570.612 euros de les següents partides fins al 2025. En total, 1.991.999 euros d’inversió vers els 350.209 euros de l’anterior pressupost (2018-2021). Amb el nou acord marc s’aposta per la contractació de qualitat a jornada completa per a tots els SAI, finançant un 70% de la contractació de personal als centres municipals i el 100% pel que fa als dels consells comarcals: “Això suposaria un mínim de 14 tècnics i tècniques amb dedicació plena a la Xarxa SAI de la demarcació.”

Casacuberta va indicar que l’increment del pressupost, que es multiplica per sis respecte a l’anterior acord, permetrà homogeneïtzar funcions i orientar les polítiques i els serveis que s’ofereixen des de la xarxa SAI. “Volem atendre més i millor, fent més sensibilització, prevenció i atenció directa i treballant transversalment”, va afegir.

En concret, a les comarques gironines hi ha 13 dels 111 punts que integren la Xarxa SAI. D’atenció tant local com comarcal, estan distribuïts als municipis de Blanes, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, la Bisbal de l’Empordà, Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Banyoles, Ripoll, Torelló, Figueres. La Xarxa SAI és clau en l’atenció a les persones LGBTI+, “un salt qualitatiu en la consolidació de les prioritats polítiques en la igualtat i el feminisme”, va declarar Mata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia