Societat

societat

Presó per al piròman de Navès

El jove de 25 anys hauria provocat 5 incendis

Els Mossos el van detenir dissabte

El presumpte autor de cinc incendis intencionats a Navès (Solsonès) ha ingressat a la presó de manera preventiva per ordre del jutjat de guàrdia de Solsona, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La jutge ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per “un delicte continuat d’incendi forestal amb l’agreujant de condicions climàtiques especialment perilloses”.

Un home de 25 anys va ser detingut fa dos dies pels Mossos d’Esquadra com a presumpte autor de provocar cinc conats d’incendis forestals a Navès. La detenció va ser el resultat d’un dispositiu conjunt dels Mossos, els Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals, després que els serveis d’emergències van detectar un incendi al costat de la carretera C-26, que uneix les comarques del Berguedà i el Solsonès, a l’altura del municipi de Navès, incendi que semblava provocat.

Bombers i Agents Rurals van detectar a partir de llavors a la zona altres quatre punts d’inici de foc a la muntanya, per la qual cosa, al costat dels Mossos, van engegar el dispositiu que va permetre detenir el presumpte piròman.

Els Mossos van detenir el jove, que és veí de Navès, la matinada de dissabte. Se li atribueixen fins a cinc focs al voltant d’una carretera que creua el terme municipal. Es tracta d’una zona que està sensiblement afectada pels diferents incendis que s’han declarat en els darrers dies, i que han obligat a desplegar un ampli dispositiu dels serveis d’emergències.

L’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, explicava a l’ACN poc després de la detenció l’Ajuntament tenia intenció d’interposar una denúncia contra l’individu pels danys ocasionats i per l’alarma generada per la seva acció en un moment en què la pagesia de la zona treballava a marxes forçades per evitar l’avenç del foc i protegir les collites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia