Societat

societat

“Hem guanyat”, diu la Plataforma Stop JJOO

Tot i la caiguda del projecte volen resoldre “incògnites” com la quantitat de diners públics que “s’han llençat a la paperera” per mirar d’impulsar la candidatura

La Plataforma Stop JJOO ha valorat l’anunci de la retirada d’una candidatura olímpica per a uns Jocs d’Hivern al 2030 amb un “Hem guanyat” a les xarxes socials. Això no obstant, han matisat que tot i la caiguda del projecte, volen resoldre “incògnites” com la quantitat de diners públics que “s’han llençat a la paperera” per mirar d’impulsar la candidatura; en què invertirà al Pirineu el Govern el pressupost dels JJOO i què es farà amb els diners de les partides públiques. La plataforma ha anunciat que seguiran organitzats perquè no volen uns Jocs ni al 2030, ni al 2034 ni al 2038. L’objectiu, diuen, és aturar tots els macroprojectes i aconseguir inversions pel territori i un altre model econòmic i territorial de país.

També a través de les xarxes socials, el portaveu de la Plataforma, Bernat Lavaquiol ha destacat la quantitat d’assemblees, xerrades, mercats, debats, talls de carretera i mobilitzacions que s’han fet en els darrers mesos contra el projecte de candidatura olímpica. Un dels més destacats va ser el 15 de maig, quan milers de persones van recórrer els carrers de Puigcerdà en una manifestació contra els Jocs. La Plataforma, també ha rebut el suport d’esportistes reconeguts com el corredor de muntanya Kilian Jornet i l’alpinista Araceli Segarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia