Societat

Els Agents Rurals investiguen amb drons i càmeres tèrmiques les causes de l’incendi a Artesa

Des de dimecres no havien pogut accedir fins al lloc d’inici i apunten que podria haver començat per un llamp

Els Agents Rurals han pogut accedir aquest dilluns per primer cop des de dimecres al punt on va començar l’incendi de Baldomar, a Artesa de Segre, la Noguera. És una zona boscosa al costat d’una finca agrícola entre aquesta població i el nucli de la Clua. Dos agents especialitzats en investigació d’incendis forestals i dos més encarregats de pilotar drons s’hi han desplaçat per mirar d’esbrinar les causes del foc i descartar l’activitat humana. El cap dels Agents Rurals a Lleida, Llorens Ricou, ha explicat que tot apunta que el foc va començar per un llamp d’una tempesta seca que va haver-hi dimarts. Això no obstant, a la zona també s’hi havia segat i ara amb els drons i les càmeres tèrmiques es vol descartar que les causes siguin per activitat agrícola.

Ricou ha explicat que els Agents Rurals tenen “totalment identificat” el punt d’inici de l’incendi de Baldomar. Aquest dilluns s’hi han pogut desplaçar per primer cop perquè el foc està camí de ser estabilitzat i per això han desplegat els equips per poder desenvolupar tasques d’investigació i “descartar el que no és”. Dimarts hi va haver una tempesta seca a la zona però també una màquina que estava segant cereal. L’endemà dimecres no hi va anar ningú hi va començar el foc, per això, els Agents Rurals treballen amb la principal hipòtesi que va començar per un llamp que va caure dimarts ja que la humitat relativa estava per sota del 30% i bufava vent.

Els Bombers de la Generalitat treballen per poder estabilitzar durant el dia l’incendi gràcies a la humitat favorable de la passada nit i al fet d’haver acomplert els objectius que s’havien marcat. Els esforços se centren ara en un tros petit al cap de l’incendi, al flanc oest. Tot i això preveuen continuar treballant els pròxims dies per evitar que pogués donar-se alguna revifada. Els Agents Rurals estimen en unes 2.700 les hectàrees afectades, la majoria de vegetació forestal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia