Urbanisme

Un pas més per fer 87 pisos socials a Olot

L’Ajuntament fa una expropiació forçosa per un dels dos immobles privats de l’illa de Sant Cristòfor

El ple d’Olot va donar llum verd a l’expropiació forçosa d’una parcel·la de l’illa de Sant Cristòfor –entre el riu Fluvià i l’antic camí de la Creu– i fa un pas més per tirar endavant el projecte de construcció de vuitanta-set pisos de protecció social. Aquesta promoció és inclosa al pressupost municipal d’aquest any i, a hores d’ara, queda pendent només d’una altra expropiació, perquè el gros de la superfície afectada és ocupada per l’edifici de l’antiga fàbrica Can Jombi i els de l’antiga fàbrica del carrer Sant Cristòfor, que ja són de titularitat municipal, i també l’espai lliure que dona al carrer Folch i Torras. L’illa urbanística és delimitada pel riu Fluvià i la ronda de les Fonts i a banda i banda pels edificis del carrer de Sant Cristòfor i el Folch i Torras. L’equip de govern (Junts) vol que sigui un pol de desenvolupament i renovació urbanístic del tram del Fluvià que va fins a l’antiga filatura de Can Vera, en alguns punts a les dues bandes del riu.

Jordi Gasulla (CUP) ha donat suport al govern en aquesta expropiació i ha insistit a reclamar més pressió sobre els grans tenidors, com és el cas. Josep Guix (PSC), per contra, ha manifestat la seva oposició a aquesta operació, al·legant que no és el model dels socialistes de crear habitatge social i ha apostat per un pacte amb l’Incasol. ERC s’hi ha abstingut

Ampliar la borsa d’habitatge

El ple d’Olot ha donat llum verd per unanimitat a l’adquisició de dos nous habitatges situats al carrer Pala i al carrer Sant Bernat de la capital garrotxina, propietat de Bankia Habita i Livingcenter Activos Immobiliarios, respectivament. Els dos habitatges, de 65 metres quadrats, representen una inversió de 32.241 euros i entraran a formar part del parc d’habitatges de lloguer social de la ciutat que, amb les noves incorporacions, disposa de 195 immobles. L’adquisició d’aquests dos nous habitatges s’ha fet mitjançant el dret de tanteig i retracte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia