Administracions

El Museu dels Sants ja no té fundació

El ple d’Olot n’acorda la dissolució perquè han tancat quasi tots els tallers d’imatgeria que hi tenien presència

Els tallers d’imatgeria religiosa de la ciutat d’Olot, que havien arribat a donar feina a 1.500 persones, han desaparegut quasi tots –només n’hi ha un a ple rendiment i un altre que fa feines temporals– i, per tant, davant d’aquesta realitat, el ple d’Olot va aprovar en la reunió d’ahir la dissolució i liquidació de la fundació del Museu dels Sants. Segons va argumentar l’alcalde, Pep Berga, que també és el màxim responsable de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, sense els representants dels tallers de sants, aquesta fundació ha perdut sentit. Aquest organisme aplegava també representants d’altres sectors i del consistori.

Berga va explicar que aquest museu ha funcionat com una peça més dels museus d’Olot i que no tenia sentit mantenir un doble sistema de gestió. L’alcalde, finalment, va recordar que l’acord del ple anava en la mateixa línia de l’acord de dissolució dels organismes autònoms de l’Ajuntament aprovada fa un any, cosa que havia millorat la transparència de la seva gestió.

Josep Quintana (ERC) va donar-hi suport argumentant que era un tema administratiu i va demanar una reflexió general sobre els museus de la ciutat. Jaume Mir (PSC) va proposar dinamitzar el Museu dels Sants amb ofertes conjuntes amb els altres museus o activitats de la capital garrotxina i va recordar que la dissolució dels organismes autònoms els ha impedit de tenir informació i de poder intervenir més enllà del ple. Finalment, Adriana Roca (CUP) va dir que estaven a favor de donar poder a altres organismes que puguin ser més útils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia