Societat

Les temperatures superen els 30 graus dins les aules

Els sindicats acusen Educació d’inacció per obligar a treballar per sobre dels 27 graus que marca la llei

Insten les escoles de Ponent a denunciar la situació

Aquests dies un nou material s’ha afegit a les motxilles de molts alumnes: petits ventiladors portàtils, que es poden comprar per uns sis euros, ajuden a suportar una mica les altíssimes temperatures que s’estan registrant dins de les aules. Les xarxes socials anaven ahir plenes d’imatges de termòmetres –un altre element que s’ha colat a les aules–. 34 graus a una escola d’Artés. 34 graus també a l’interior d’un centre del Pont de Vilomara. 35 a una de Terrassa, 31 a Barcelona... molt per sobre dels 27 graus màxims que marca el reial decret 486/1997 de disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball.

A Ponent la situació era encara més extrema, amb temperatures de fins a 40 i 42 graus, segons alertaven els sindicats. Ustec ha instat les escoles i els instituts de Lleida a denunciar les altes temperatures que es viuen a les aules perquè s’incompleix la legislació. “Les altes temperatures provoquen desmais entre els alumnes. Els centres no estan condicionats, no tenen sistemes de refrigeració ni ventilador i molts ni persianes”, segons la portaveu, Iolanda Segura. CCOO ha enviat una instància a Educació en què li recorda que està obligat a adoptar les mesures necessàries perquè les condicions del lloc de treball no comportin riscos per a la salut, igual que ho fa el sindicat Professors de Secundària, i demana inversions per condicionar les escoles. El departament recomana abaixar les persianes, incrementar la ventilació, vestir amb roba lleugera i refrescar-se amb tovalloles mullades amb aigua, entre altres.

La màxima supera els 42 graus

Rosa M. Bravo

La temperatura màxima es va registrar ahir a Gimenells, a la comarca del Segrià, on es va arribar als 42,1 graus. Altres municipis van superar els 40 graus: 41,9 a Alcarràs i a Lleida, 41,3 a Baldomar, 41,2 a Tremp, 40,9 a Artés, 40,9 a Seròs...Davant d’aquesta insòlita onada de calor per a un mes de juny la Creu Roja ha intensificat les trucades a la gent gran i els col·lectius vulnerables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia