Salut

Nou tractament per a la Síndrome de l’Ovari Poliquístic

El projecte SPIOMET4HEALTH comença a reclutar participants per al nou assaig clínic que avaluarà un tractament pioner i específic per a aquesta patologia, que afecta un 5-10% de dones en edat fèrtil

Un tractament pioner per a la Síndrome de l’Ovari Poliquístic comença a avaluar-se a Girona i Barcelona a través d’un assaig clínic internacional, en el marc d’un projecte europeu anomenat SPIOMET4HEALTH. Es tracta del primer tractament específic per a aquesta patologia, que afecta entre el 5 i el 10% de les dones en edat fèrtil i per a la qual avui dia no hi ha tractament adequat.

A Girona, l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI) ha iniciat la fase de reclutament de voluntàries per participar en l’assaig clínic, que es durà a terme a l’Hospital Dr. Josep Trueta. Les persones interessades a formar part de l’assaig clínic poden posar-se en contacte amb el personal investigador a través de la pàgina web: https://spiomet4health.eu/es/the-clinical-trial/#es o escriure un correu electrònic a: [email protected].

La Síndrome de l’Ovari Poliquístic pot provocar augment de pèl corporal i d’acné, períodes menstruals irregulars i problemes de fertilitat. Es tracta de l’alteració endocrina més freqüent en dones en edat reproductiva, però alhora és una de les patologies més desconegudes per la població en general. A més, pot facilitar el desenvolupament d’altres malalties com la diabetis tipus 2, càncer abans de la menopausa, i ansietat o depressió, cosa que repercuteix en la qualitat de vida d’aquestes persones.

L’assaig clínic va dirigit per primera vegada a tractar la causa que produeix aquest trastorn, en lloc de limitar-se a alleujar els símptomes, com es fa actualment. De fet, al 98% de les dones afectes per aquesta alteració se les tracta amb anticonceptius orals per controlar alguns dels símptomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia