Administracions

Figueres arribarà als 78 agents de la policia el 2023

També entraran en servei nou agents de convivència nocturns

Es vol fer pedagogia a la franja de nit

El sindicat policial, crític amb aquesta figura

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas (PSC), va explicar ahir que l’Ajuntament de Figueres arribarà d’aquí a l’any vinent a disposar d’una plantilla de setanta-vuit agents de la Guàrdia Urbana. Per fer-ho es porten a terme dues accions: reposar les places dels agents que han plegat amb els anys –com ara jubilació–i, la segona, fer comissions de serveis –ara s’ha obert una convocatòria amb vuit places–. Segons Caselles, aquesta progressió és rellevant perquè a inici de mandat “només hi havia seixanta-tres agents quan la plantilla, per organigrama, havia de ser en aquell moment de vuitanta-un”.

A més, en el marc de reforçar la seguretat, també es contractaran nou agents de convivència per a la franja de nit; aquests tindran com a missió fer pedagogia i ajudar a reforçar la seguretat. Per la seva part, representants del Sindicat Independent de la policia, cos que està en conflicte amb el govern, d’ERC, PSC i Guanyem Figueres, per les fitxes dels llocs de treball, es mostra crític amb la contractació dels agents de connivència.Els agents de convivència s’han contractat a partir del Programa Treball i Formació amb set persones per desenvolupar les tasques d’agents de convivència i dues per les de coordinació.

Tots els recursos

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, destaca que “la seguretat és una prioritat per a l’equip de govern” i que per això hi destinaran el màxim, “tots els esforços”. “Gràcies a les actuacions de proximitat, prevenció i mediació [amb els agents de convivència] podrem millorar la seguretat de la ciutat dia a dia.”

El Sindicat Independent de la policia local es va mostrar crític amb les contractacions dels agents de connivència perquè consideren que tenen unes funcions molt limitades i poden ser “un nou focus de problemàtiques”. Segons Sergi Fernández, de l’àrea jurídica del sindicat, l’horari nocturn és molt sensible i calen professionals, perquè els agents cívics no poden intervenir en diverses situacions perquè només informen.

Carles Arbolí, de Figueres Futur, a l’oposició com a regidor no adscrit, dona suport al govern per tot allò que impliqui més recursos. Ara bé, reclama més eines i un nou model de Guàrdia Urbana que es basi en la seva especialització i descentralització: “Necessitem una unitat d’ordre públic, programar l’obertura progressiva de subseus en determinats barris, instal·lar d’una vegada càmeres lectores de matrícules, entre altres coses.”

Per la seva part, Héctor Amello, portaveu de Cs, també a l’oposició, en sintonia amb l’argument del sindicat de policies reclama més agents de policia. Per això, insta el govern a “no intentar maquillar la solució” amb els agents de convivència: “Aquests agents no seran operatius perquè no podran actuar i hauran de demanar suport a la Guàrdia Urbana. M’imagino que aquesta mesura seria més econòmica que contractar més agents.”

La Guàrdia Urbana, en conflicte amb el govern, ja va advertir la setmana passada que deixarà de fer serveis complementaris com a protesta per la manca d’acord amb les fitxes dels llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia