Infraestructures i serveis

L’Ajuntament de Banyoles es posa en alerta pel turisme d’escombraries

Bona part de les infraccions detectades en les zones de contenidors les han fet veïns d’un altre municipi

Estan instal·lant 15 càmeres per controlar-ho

Banyoles està rebent les conseqüències de mantenir les zones de contenidors d’accés lliure mentre al municipi veí de Porqueres fan la recollida porta a porta, que implica un control sobre els usuaris, part dels quals es resisteixen a col·laborar i prefereixen traslladar les restes a la ciutat del costat. En els últims mesos l’Ajuntament ha obert 17 expedients a particulars i establiments per haver fet un ús incorrecte de les zones de contenidors, part dels quals no eren veïns del municipi, i se n’estan preparant uns quants més, d’expedients. Es dona la circumstància que un d’aquests infractors tipus turista va ser enganxat in fraganti dissabte per l’alcalde, que va passar les dades del vehicle (l’home el descarregava i col·locava les deixalles al peu dels contenidors, tot i que aquests estaven buits) a la Policia Municipal. L’ordenança corresponent preveu una multa de fins a 600 euros.

Control

Evitar aquest tipus d’infraccions és un dels objectius de les 15 càmeres que s’estan instal·lant en sengles zones de contenidors de Banyoles. La meitat dels aparells són fixos i la resta s’aniran situant als llocs on es consideri que fan més falta.

Aquest desplegament es preveia en la nova concessió del servei de recollida d’escombraries, que va començar a mitjan febrer. El canvi ha inclòs ja l’increment de la freqüència de la recollida i més neteja de les zones de contenidors. També, la substitució dels recipients vells per uns de més funcionals –tots tenen les mateixes dimensions i el camió els carrega pel darrere–, una operació que va començar ahir a Can Puig i Canaleta i s’anirà aplicant els pròxims dies fins a abastar tota la ciutat, segons va explicar ahir l’alcalde, Miquel Noguer, en la presentació dels nous recipients en companyia del regidor de Medi Ambient, Albert Tubert. En total s’estrenaran 720 recipients en 100 àrees. D’altra banda, el mes vinent començarà la recollida selectiva porta a porta en comerços, bars i restaurants. En els domicilis particulars no es preveu fer-ho a curt termini.

A la comarca

Aquest vespre començarà oficialment el desplegament del sistema de recollida porta a porta als municipis de Serinyà, Cornellà del Terri, Esponellà, Fontcoberta i la part de Camós on encara no s’aplicava. Aquests termes se sumen al de Porqueres, on el porta a porta s’usa des de fa més de dos anys. Als altres municipis del Pla de l’Estany –Banyoles a part– s’ha optat per contenidors intel·ligents, per accedir als quals cal una identificació de l’usuari.

LA FRASE

Estarem molt amatents i se sancionarà qui no compleixi la normativa
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia