Medi ambient

Recuperació d’espais propers al Ter per promocionar el Ripollès

Es du a terme a Sant Pau de Segúries, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll

És una aposta del Consell Comarcal pel turisme de natura

La recuperació dels espais fluvials de riu Ter dels nuclis urbans dels municipis que travessa és una estratègia clau del Ripollès, un pas més cap a la diversificació del turisme de natura a la comarca, pel qual ha apostat fermament durant els últims anys. Aquestes actuacions s’emmarquen en un projecte més global, que, sota el títol Cicle de jornades tècniques Treballem la sostenibilitat al Ripollès, promou el Consell Comarcal, i que es concreta amb millores en espais naturals urbans a l’entorn d’aquest riu que vertebra tota la vall de Camprodon i el sector sud de la comarca.

El Consell Comarcal du a terme aquest projecte conjuntament amb els ajuntaments. A hores d’ara, s’hi han afegit els de Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries, és a dir, els d’aigües avall de la capçalera del Ter. De fet, aquest riu ja és l’eix que suporta diverses vies per a vianants i per a ciclistes, com a la Ruta del Ter i una extensió de les vies verdes gironines, des de la Ruta del Ferro i del Carbó d’Ogassa i Sant Joan de les Abadesses.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, ha remarcat que l’entorn natural de la comarca és un actiu molt important i que l’habilitació d’aquests espais fluvials es vol executar atenent a criteris de sostenibilitat. “Volem fer créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, però, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat”, ha indicat.

En el seu conjunt, el projecte suma un import d’1,6 milions d’euros. La meitat d’aquest import està finançat amb una subvenció del fons europeu de desenvolupament regional, el Feder, administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Un cicle sobre sostenibilitat

El cicle sobre sostenibilitat en les empreses turístiques es va encetar a Camprodon i s’hi va tractar el concepte de sostenibilitat per crear experiències adreçades al visitant de proximitat. La cita següent va ser a Sant Pau de Segúries i es va focalitzar en com comunicar als visitants el compromís de la destinació turística amb la sostenibilitat. L’altra jornada es va dur a terme a Sant Joan de les Abadesses i girava al voltant del posicionament dels negocis turístics en el marc dels estàndards de sostenibilitat. En aquestes sessions s’hi han compartit experiències i casos d’èxit per part d’organismes com el Consorci del Ter, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, la secretaria tècnica de la Carta europea del turisme sostenible del Ripollès o el Patronat de turisme Costa Brava Pirineu de Girona. En algunes, a més, hi han participat Josep Capellà, Inma Ballbé i Anna Sans, de la consultoria Decaba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia