Infraestructures i serveis

El 60% dels vehicles de la C-63 a les Preses circulen amb excés de velocitat

Una plataforma veïnal reclama la instal·lació de semàfors de control de velocitat

Diu que és una mesura provisional mentre no hi ha la variant

El 60% dels vehicles que circulen pel tram urbà de la carretera C-63 a les Preses sobrepassen el límit de velocitat, fixat en 50 quilòmetres per hora. Ho han registrat els cinemòmetres informatius instal·lats al sector del bosc de Tosca i i a la travessera del poble. No registren les matrícules, però sí el nombre total de vehicles que circulen per la zona i la velocitat amb la qual ho fan.

Per això, el ple de l’Ajuntament de les Preses ha aprovat per unanimitat en la seva última reunió una moció promoguda per la plataforma Les Preses 2020-2030 que reivindica la instal·lació de semàfors intel·ligents a la travessera urbana i al bosc de Tosca. Aquests semàfors activen el vermell si els vehicles circulen a més dels 50 quilòmetres per hora de limitació de la zona. El portaveu de l’entitat, Francesc Ventura, ha remarcat que aquests semàfors han de contribuir a millora la seguretat dels vianants que travessen la via i del trànsit pacificat. En concret, la plataforma reclama que els semàfors existents siguin d’aquesta tipologia i que se n’instal·lin de nous a l’altura de la farmàcia, on hi ha un pas de vianants, i al bosc de Tosca, que n’hi hagi un que reguli el pas de vianants a demanda i el trànsit alternatiu cap a aquest nucli. A més, en reclamen un per al pas de vianants pròxim al carrer Marboleny i que es mantingui la proporcionalitat de les freqüència de pas les travessies i els accessos veïnals.

Ventura afirma que es tracta d’unes mesures provisionals fins que es produeixi la pacificació definitiva del trànsit que comportarà la variant.

La moció reforça les altres mesures pacificadores provisionals del trànsit que l’Ajuntament ja treballa amb la Generalitat.

LA XIFRA

14
hores
dels dies feiners és la franja horària on es registren aquests excessos de velocitat a les travesseres.

LA FRASE

La variant no prospera amb els terminis promesos i calen mesures pacificadores
Francesc Ventura
Portaveu de les Preses 2020-2030


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia