Societat

Art

Art que viatja de la Garrotxa cap a l’Àsia

Constitueixen el grup Atelier Art Gallery per obrir mercat en diferents països d’aquell continent

Tenen presència a Dubai, la Xina, Taipei i el Japó

El mercat de l’art no passa pel seu millor moment a Catalunya. Per afrontar aquesta situació, cinc artistes garrotxins són el grup motor del grup Atelier Art Gallery, creat per obrir mercat al Pròxim Orient, al sud-est asiàtic i a la Xina. Tot i els costos dels trajectes personals i de les trameses que han de fer i a la persona que tenen sobre el terreny que els obre mercat, afirmen que els surt a compte. El grup l’integren Francesca Escobar, de les Preses; Enric Rubió i Enric Colldecarrera, d’Olot; Llorenç Danés, de Sant Privat d’en Bas; Nil Perujo, de les Planes d’Hostoles; Marta Argentina, de Reus; Vitaliy Leshukov, de Lloret; Glòria Grau, de Calafell, i el libanès Wael Hamadeh. Tots participen assíduament en la fira d’art Revolution de Taipei i en diferents representacions a la Xina.

La seva presència en diversos punts de l’Àsia va començar el 2020 amb la participació a la World Art Dubai, a la qual han tornat en les dues següents edicions. A més, l’any passat, Colldecarrera, Rubió i Leshukov van ser seleccionats per participar en l’exposició Peace again (Corea del sud) amb motiu de la setena edició del festival internacional d’art de Geoje, i que va ser itinerant pels museus de Seül, Busan i altres municipis d’aquell país asiàtic. A part, Enric Rubió farà ara una exposició individual a Ishinomaki, la dotzena al Japó. Es tracta, en aquest cas, d’una exposició solidària, ja que farà una donació del percentatge de les vendes a l’organització que treballa per reconstruir els desastres provocats pel tsunami del 2011, que va ser especialment devastador en aquesta ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia