Societat

El FASTT porta espectacles d’arts escèniques que no s’han vist a l’Alt Empordà

Garrigàs, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür estrenaran obres de Glòria Ribera o Sergi Belbel al juliol

El FASTT ha programat per aquest estiu espectacles que no s’han vist durant la temporada teatral a la comarca de l’Alt Empordà. Teatre de text, circ, un espectacle itinerant pel bosc, clown i sessions de swing i cuplets, pensats per representar-se en espais singulars i a l’aire lliure es podran gaudir aquest any a Garrigàs, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür.

La programació d’aquesta edició inclou vuit espectacles que es repartiran pels micropobles del FASTT . La inauguració del festival, la nit del 7 de juliol, serà a Garrigàs i anirà a càrrec de la companyia mallorquina Circ Bover, que presentarà la seva producció Àvol. L’espectacle de circ contemporani és una manifestació còmica i reflexiva sobre l’actual paper de la cultura. L’endemà, 8 de juliol, el FASTT es traslladarà a Siurana, on es veurà El bon policia, la producció d’El Maldà, que parteix de la comèdia de Santiago Rusiñol. L’obra, que es va veure a Barcelona la temporada teatral passada, posa en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia a través de la història de supervivència de dos amics. El primer cap de setmana del festival, es podrà veure a Ordis (9 de juliol) l’aclamada coproducció de FiraTàrrega, el festival TNT, la Fira Mediterrània de Manresa i l’Antic Teatre de Barcelona Parné, dirigida i interpretada per Glòria Ribera. L’endemà, la clown Maite Gavarra presentarà ¡Qué buen día!, a Palau de Santa Eulàlia.

La segona setmana començarà amb Hamlet 0.1, la Stand-up Tragedy –un monòleg cara a cara amb l’auditori, parlant directament al públic– creat i dirigit per Sergi Belbel i interpretat per Enric Cambray, que es podrà veure a Sant Mori el 14 de juliol. L’endemà, 15 de juliol, la Cia Pagans presentarà a Vilaür l’obra Paraules que trenquen Ossos, un espectacle que interactuarà directament amb el públic, el qual s’haurà d’endinsar de nit al bosc i rebrà comunicacions al telèfon mòbil que el sorprendran. L’últim cap de setmana hi haurà, el 16 de juliol a Vilamacolum, l’espectacle Kilòmetres de Meritxell Yanes. La clausura del FASTT, el 17 de juliol, es farà a Vilanant i tindrà la presència de dues companyies de dansa: The Dawn Beat i la Cia Mar Gómez. Vespre de swing, nom de l’espectacle que posarà punt final a l’edició, combinarà dues peces de swing de les dues companyies. Per acabar la festa, DJ Llamàntol amenitzarà la nit amb una jam session gratuïta amb discs de vinil dels anys vint i trenta.

Paral·lelament es farà un work-shop titulat La teva mirada al carrer, que dinamitzarà el col·lectiu escènic Eléctrico 28, finalista dels XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques i que es va veure a Fira Tàrrega 2021. El taller tindrà lloc les tardes del 13 al 16 de juliol i el resultat es podrà veure el 17 de juliol a Vilanant (a les 12 h i a les 18 h a la plaça Major) en el tancament de l’edició d’aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia