Societat

La II Caminada per la Salut Mental serà solidària amb les persones ucraïneses

Se celebrarà a Blanes aquest diumenge 29 de maig amb un recorregut de 5 km

Aquest proper diumenge 29 de maig tindrà lloc a Blanes la segona edició de la Caminada per la Salut Mental, una iniciativa impulsada per l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la població, per sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, al mateix temps que promoure l’activitat física com a factor clau en el benestar físic i mental de totes les persones.

Caminada solidària per Ucraïna

En aquesta segona edició, la caminada manté l’esperit solidari amb què va néixer i el 30% de la inscripció anirà a benefici de la Creu Roja, concretament al projecte d’atenció de l’entitat a les persones desplaçades d’Ucraïna. Segons informa la Creu Roja, l’ONG atén més de 2.600 persones a la demarcació de Girona en aquest situació. L’entitat busca minimitzar l’impacte de la situació en les persones afectades, i ajudar-los a la seva inserció social i recuperació al seu nou entorn, adaptant-se a les necessitats que s’identifiquen cada dia. El programa d’ajut inclou l’autocura, l’apoderament, les competències tecnològiques, la recerca de feina, l’aprenentatge d’idiomes, els hàbits saludables, o la posada en marxa d’activitats grupals que els serveixin per identificar i conèixer noves persones i cultures, tant per a menors, en forma de campaments urbans, com per a adults amb lleure, esport i cultura, com a fil conductor. L’any passat, la recaptació solidària es va dirigir al programa La Marató de TV3, dedicat a la salut mental.

La caminada té un trajecte de 5 km. El tret de sortida serà des del monument de la Sardana de Blanes. Recorrerà el passeig del mar, vorejant els càmpings de la Plantera per tornar a punt de sortida. Hi haurà trofeus per als primers i segons classificats adults i infantils en les categories masculí i femení. Les inscripcions es poden fer a la web www.familiaisalutmental.cat i estaran obertes fins el dijous 26 de maig. També es poden fer inscripcions el mateix dia de la cursa a l’estand de l’organització però l’associació no garanteix disponibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia