Societat

Prop de 500 dibuixants als carrers de Girona

El Barri Vell va ser el model de la V Trobada Urban Sketchers Catalunya

Un total de 450 persones d’arreu del país (sobre les 532 inscrites) van participar ahir dissabte en la V Trobada Urban Sketchers Catalunya que convidava els adeptes d’aquesta disciplina artística a retratar amb llapis o pinzells el patrimoni de Girona. Les vistes a les cases del riu Onyar, Sant Pere de Galligants i la catedral de Girona eren els tres punts proposats pels organitzadors al llarg del matí tot i que els participants tenien carta blanca per escollir la vista que més els inspirava. En aquestes trobades els participants també tenen total llibertat en el temps que dediquen als croquis i les tècniques utilitzades tot i que la consigna dels urbansketchers és de materials senzills, lleugers i pràctics: llibretes, pinzells d’aigua, retoladors, llapis, un tamboret i poca cosa més. Segons els organitzadors, la història d’aquest moviment artístic va néixer el 2007 de mà d’un català, Gabi Campanario, a la ciutat de Seattle (EUA). Ell va idear el manifest que avui agrupa els adeptes d’un moviment que s’ha estès arreu del món. A Girona i Barcelona va arribar al 2013, de la mà del Simpòsium Internacional d’USK.

La trobada gironina es va tancar amb una imatge de grup de grup a les escales de la catedral de Girona i un sorteig d’obsequis dels patrocinadors entre els inscrits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia