Medi ambient

Projecten un segon parc eòlic marí al golf de Roses

La promotora és una filial d’Iberdrola i està en tràmit de consulta pública d’avaluacions ambientals

Anomenat Gavina, té una potència de 500 MW i s’afegeix al projecte Tramuntana

Nou projecte de generació d’energia eòlica marina al golf de Roses. Segons informa l’agència de notícies ACN, Iberenova Promociones SAU, una filial d’Iberdrola, ha presentat davant del Ministeri per a la Transició Ecològica una proposta de parc, anomenat Gavina, amb una potència de 500 MW. El projecte es va entrar a finals de març i està en fase de consulta pública d’avaluacions ambientals. No hi consta, però, cap tipus de documentació. Tampoc cap estudi d’impacte ambiental ni cap web on es pugui consultar la proposta. El nou parc projectat s’afegeix al parc eòlic marí Tramuntana, que impulsen BlueFloat Energy i Sener. Aquest projecte preveu fins a 35 aerogeneradors situats a una distància de 24 km el més proper a l’interior de la badia de Roses. El parc tindria una capacitat de 500 MW d’energia elèctrica renovable –la mateixa que el Gavina– i, segons els seus promotors, aportaria l’equivalent al 45% de la demanda elèctrica actual de les comarques gironines.

El seus impulsors fa mesos que van endegar la tramitació i han elaborat diversos informes i estudis amb l’objectiu d’aconseguir el preuat “consens” del territori i, sobretot, dels ecologistes, que estan en peu de guerra. Per això, també estudien la possibilitat de tirar endavant una prova pilot amb només tres aerogeneradors que servirien per crear un punt d’experimentació marina. La prova pilot, però, en cap cas descartava la proposta inicial. L’Estat encara no ha concretat definitivament les zones on podran implantar-se aquest tipus de projectes ni tampoc ha convocat el concurs per presentar-los. El que sí que ha elaborat és un primer document en què es proposen les zones prioritàries per a la seva instal·lació, el que es coneix com a plans d’ordenació de l’espai marítim (POEM). Defensors i detractors hi van presentar al·legacions i ara estan en espera que el ministeri resolgui i aprovi definitivament el document.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia