Societat

tecnològiques

Google ens rastreja les dades més de 400 cops al dia, segons un informe

Un estudi del Consell Irlandès per a les Llibertats Civils revela que l’Estat espanyol és el tercer país europeu més seguit

Compartim informació més de quinze cops cada hora

Un estudi fet pel Consell Irlandès per les Llibertats (ICCL, per les seves sigles en anglès), conclou que les companyies tecnològiques rastregen i comparteix l’activitat en línia dels usuaris a Europa milers de vegades cada dia. Amb aquest estudi, difós dimarts i que recull la cadena britànica BBC, l’organització irlandesa ha quantificat el nombre de vegades que les tecnològiques i empreses de publicitat en línia personalitzades comproven les dades que els usuaris generen amb la seva activitat a internet. Segons l’estudi, a Europa les dades es revisen 197.000 milions de vegades cada dia, i 294.000 milions als Estats Units. Concretament, segons l’estudi, els europeus compartim dades amb Google unes 376 vegades al dia de mitjana, la qual cosa significa que cada hora compartim dades amb la tecnològica més de quinze vegades cada hora. En el cas dels ciutadans dels Estats Units, la vigilància és més intensiva, perquè la xifra s’eleva fins a 747 les vegades que de mitjana diària comparteixen informació amb els de Mountain View.

I això, sense tenir en compte les dades que recullen gegants com Facebook o Amazon. Google és l’empresa que més dades rastreja. El Real-Time Bidding (RTB) és el rastreig de dades que hi ha darrere les webs i aplicacions per espiar el que un usuari d’internet busca o mira i on va i, a partir d’aquí, elaborar un perfil de la persona. “Rastreja el que mires, no importa com de privat o de sensible sigui, i registra allà on vas”, apunta l’informe. L’estudi elaborat per ICCL revela que el Regne Unit és el país europeu on es rastregen més dades diàriament (462 vegades), seguit de Polònia (431) i l’Estat espanyol (426).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia