Infraestructures i serveis

Alerta pel nou asfalt de la carretera de Sant Aniol

Carreteres renova el ferm de la GI-531 fins a les Planes, però Francesc Oliveras diu que la farà més perillosa si no es refà el traçat

El seu homòleg planenc recorda que fa 20 anys que ho demanen

L’alcalde de Sant Aniol de Finestres, Francesc Oliveras, està queixós amb Carreteres de la Generalitat per les obres de reasfaltatge de la GI-531 que uneix el seu municipi amb les Planes d’Hostoles. Manté que cal millorar el traçat d’aquesta carretera, que és estreta i amb revolts molt tancats per on no passen dos vehicles.

Oliveras recorda que aquesta carretera és utilitzada diàriament per molts camions i, a la vegada, és una ruta molt popular entre els aficionats a la bicicleta. “Si només millorem l’asfalt, tothom anirà a més velocitat i el risc d’accidents serà superior”, ha indicat. Per això, ha demanat a la Generalitat que, aprofitant els treballs de renovació de l’asfalt, dugui a terme algunes de les millores a la via previstes en projectes anteriors. En aquest sentit, ha recordat que al tram de Sant Martí de Llémena de la mateixa carretera, en direcció cap a Sant Gregori, Carreteres ha formigonat les cunetes i ha eixamplat així la via.

En aquest mateix sentit s’ha expressat el seu homòleg de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, que ha lamentat que després de més de 20 anys i tres projectes, no s’hagi executat la millora del traçat. Llorà ha recordat que les Planes és el referent de comerç i educació dels veïns de Sant Aniol i que la via suporta un trànsit molt intens de camions.

Francesc Oliveras, per altra banda, ha lamentat que Carreteres els hagi informat de les obres de millora de l’asfalt un cop ja estaven aprovades i pocs dies abans del seu inici. Finalment, ha reclamat que l’afectació sobre els veïns de Sant Aniol sigui la mínima i, en aquest sentit, ha avançat que, en principi, no hi ha d’haver problemes per al transport escolar.

LA XIFRA

3
milions d’euros
costa la millora del traçat reivindicada pels alcaldes de Sant Aniol i les Planes d’Hostoles.

Pas garantit al transport escolar

Carreteres de la Generalitat du a terme les obres de millora de la capa asfàltica de la carretera GI-531 entre aquesta setmana i la vinent. Hi treballa entre les nou del matí i les vuit del vespre, excepte el cap de setmana. Això garanteix que hi pugui circular el transport escolar de Sant Aniol de Finestres i els veïns, que tindran pas als punts de control habilitats a banda i banda d’aquesta carretera. Fora d’aquests horaris, els camions hauran de buscar vies alternatives, cap a Sant Gregori i cap a Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia