Infraestructures i serveis

Mor el maquinista d’un tren de FGC en el descarrilament d’un mercaderies

El xoc ha provocat dos ferits de menor gravetat i més de 80 ferits lleus

Ha calgut tallar la sortida de l’autovia C-32 a Sant Boi centre en tots dos sentits

És el primer accident ferroviari mortal a la xarxa de FGC des que la Generalitat gestiona el servei

El maquinista d’un tren de passatgers de Ferrocarrils de la Generalitat ha mort aquesta tarda després que hagi xocat amb un tren de mercaderies a l’estació de Sant Boi de Llobregat. Segons ha informat la Generalitat, cap a les 6 de la tarda, un vagó d’un tren de potassa ha descarrilat a l’entrada de l’estació de Sant Boi d’FGC i ha impactat contra la cabina d’un tren de viatgers que sortia en aquell moment de l’estació. Com a conseqüència de l’impacte, el maquinista del tren de viatgers ha mort. Pel que fa als passatgers de l’interior del tren, un centenar, el SEM s’ha desplaçat al lloc dels fets per dur a terme les tasques d’evacuació.

El xoc també ha provocat dos ferits menys greus, que han estat traslladats a l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, i 83 ferits lleus. Fins al lloc s’hi han desplaçat deu dotacions dels Bombers de la Generalitat, que estan evacuant els passatgers de quatre vagons i es procedirà a assegurar la catenària i el pantògraf per poder treballar amb seguretat.

Pel que fa al servei a la línia Llobregat-Anoia, hi ha servei de trens entre les estacions de Plaça Espanya i Cornellà i entre Colònia Güell i Igualada i Manresa. Entre Cornellà i Colònia Güell s’està gestionant el servei alternatiu per carretera. A causa de l’incident s’ha tallat la sortida de l’autovia C-32 a Sant Boi centre en tots dos sentits. A més, hi ha dos quilòmetres de congestió a la carretera local BV-2002 a Sant Boi en tots dos sentits.

Al llarg de la tarda i el vespre han anat arribant les condolences de diverses personalitats. El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha expressat el condol a la família del maquinista i a tot l’equip de FGC. El conseller ha confirmat que no es tem per la vida dels vuit passatgers hospitalitzats en diversos hospitals de la zona i ha anunciat que després de l’aixecament del cadàver començaran les investigacions sobre el fet, en les quals hi participaran tant Ferrocarrils de la Generalitat com els Mossos i diferents autoritats. El conseller ha confirmat també que el maquinista del tren de mercaderies ha sortit il·lès de l’accident ja que l’impacte ha estat contra el tercer vagó d’aquest comboi.

Mentrestant, ha afegit Puigneró, s’està treballant pel restabliment del servei al més aviat possible. Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat, ha indicat que per restablir el servei interromput en aquest tram caldrà desallotjar la via

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha transmès a través de les xarxes socials el seu “condol i suport” a la família del maquinista mort en l’accident ferroviari.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat “consternada” pel succés i ha fet arribar el seu condol als familiars, amics i companys de la víctima a través de les xarxes socials. Colau ha desitjat una “ràpida recuperació” a totes les persones ferides

Per la seva banda, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat el seu suport davant dels fets des del seu compte de Twitter , en el qual ha confirmat que ha parlat amb el president Pere Aragonès i que li ha ofert la col·laboració i la solidaritat de l’executiu de l’Estat.

L’accident de Sant Boi és el primer amb víctima mortal a FGC des que la Generalitat gestiona el servei

Redacció

L’accident ferroviari d’aquest dilluns a l’estació de Sant Boi de Llobregat on ha mort el maquinista d’un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) és el primer amb víctima mortal del qual es té constància des que la Generalitat gestiona el servei de FGC.

La presidenta de la companyia, Marta Sobirà, ha assegurat que “no es recorda” cap accident d’aquestes característiques a la xarxa de ferrocarrils de titularitat catalana. “No en tenim constància en els anys recents, des que la Generalitat es va fer càrrec de l’empresa; no recordem cap altre accident mortal d’aquestes característiques”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia