Urbanisme

Enderroquen l’antiga fàbrica Can Parés, al centre de Besalú

L’operació permetrà guanyar uns metres de via pública, en un punt molt transitat perquè és a tocar de l’escola

L’edifici on hi havia hagut la fàbrica de cargols Parés de Besalú , situada al costat de l’escola Vilarrasa, està sent enderrocat. Al seu lloc no s’hi farà cap altra construcció, sinó que s’hi aixecarà una tanca que marcarà el perímetre de la finca, de propietat privada. A la banda que dona al carrer Ganganell, la finca perdrà uns sis metres d’amplada, cosa que permetrà eixamplar l’espai públic, segons ha explicat l’alcalde, Lluís Guinó. Es dona la circumstància que en aquest punt el carrer Ganganell és especialment estret i això complica la mobilitat de la zona, amb molt de trànsit de vehicles i persones a les hores d’entrada i sortida del centre d’ensenyament. El nou aspecte que tindrà aquest espai ja es preveia en un pla especial aprovat el 1986.

Cinema

Abans de la guerra del 1936-39, la nau que ara enderroquen no havia tingut un ús industrial sinó que havia estat la sala de ball i cinema Can Casellas. La Tornillería Parés, que tenia de principals clients empreses de l’automoció, va ocupar l’edifici fins a principis de la dècada dels vuitanta, moment en què l’empresa es va traslladar a unes instal·lacions modernes de la carretera d’Olot. Al cap d’un temps va tancar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia