Administracions

Modernitzen el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva

El Consell Comarcal inverteix uns 140.000 euros a millorar la qualitat de vida dels animals residents

El Consell Comarcal de la Selva està modernitzant les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals amb una inversió de 140.000 euros. L’objectiu és millorar la qualitat de vida dels animals residents mitjançant la creació d’una zona de postoperatoris i d’un espai específic per allotjar cadells. També es vol retirar la teulada de fibrociment i aïllar la coberta i millorar la climatització dels espais d’atenció veterinària i d’atenció al públic.

Aquesta actuació forma part de les inversions programades entre el 2021 i el 2022 i s’inclou en la memòria d’activitats del 2021, que s’ha presentat avui al matí, a Tossa de Mar.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va recordar que fa vint-i-quatre anys el Consell Comarcal va apostar per una gestió directa del servei de recollida i manteniment d’animals i va construir el primer centre d’acollida de les comarques gironines. Després va venir el del Pla de l’Estany, el de la Garrotxa, el Ripollès i actualment està previst la construcció del de l’Alt Empordà i s’està estudiant la ubicació pel del Gironès.Balliu, a més, va destacar els resultats del centre i, també, es va referir a les inversions que s’estan duent a terme perquè assoleixi l’excel·lència i els animals estiguin en les millors condicions possibles.

El 2021, en xifres

L’any passat el nombre d’animals gestionats pel centre va ser de 935, 815 gossos i 120 gats. Aquestes xifres no inclouen els gats esterilitzats en les campanyes de sanejament de colònies controlades.

Aquestes dades presenten un manteniment quant al nombre de gossos recollits a la comarca i un increment notable dels gats. Lloret de Mar és el municipi de la comarca amb més serveis realitzats amb 133 gossos i 32 gats gestionats. Darrere de Lloret de Mar hi trobem municipis amb molts menys habitants però amb un nombre d’animals gestionats molt important, és el cas de Maçanet de la Selva i Vidreres amb més de 130 animals gestionats durant el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia