Infraestructures i serveis

Dignificar tots els equipaments municipals costa 61 milions d’euros

Es preveu que adequar els equipaments educatius suposaria una despesa de 8,8 milions, mentre que la rehabilitació de l’ajuntament en costaria uns 2,4

La posada al dia dels equipaments municipals està molt detallada en la memòria i es calcula que tindria un cost de fins a 61 milions d’euros. La dels edificis educatius es xifra en 8.8 milions d’euros, de què la meitat es destinaran a construir el nou Carme Guasch. La segona fase del centre de formació integrat costa més d’un milió d’euros i els projectes d’eficiència energètica per a sis escoles tenen una despesa d’1,1 milions d’euros.

El manteniment també de catorze equipaments educatius previst a deu anys vista es detalla fins a completar una despesa de 2,5 milions d’euros.

Dels treballs en edificis socioculturals, a banda dels que estan en procés –com ara la restauració de la casa natal de Dalí–, destaquen el cost d’una segona biblioteca (4,2 milions d’euros), la construcció d’un arxiu comarcal (5,3 milions), la posada al dia del Teatre Jardí (1,1 milions) i el centre Recreatiu de Vilatenim (785.000 euros). Als Caputxins, es preveuen unes despeses de 580.000 euros: 200.000 s’han de destinar als horts exteriors, 150.000 a la reforma del carreró i el front sud i 150.000 euros més a l’obertura del carreró Costa Brava. El refugi antiaeri que es va destapar fa uns anys davant de l’estació necessita també una inversió al voltant del 100.000 euros.

Els equipaments esportius tenen també les seves previsions fetes. Algunes cal posar-les al dia, com ara el cost del nou pavelló de l’Olivar Gran, que, en el moment de fer l’informe, era de 5,8 milions. D’altres, incloses en el pla d’instal·lacions esportives, s’ha afrontat amb força el darrer any.

Edificis administratius

Els edificis administratius necessiten també posar-se al dia. Com a intervencions més destacades, l’adequació de la casa de la vila, que està calculada en 2,4 milions d’euros, i la rehabilitació dels antics jutjats, en 1,5 milions d’euros. Les necessitats urgents de l’edifici municipal de serveis on hi ha la Guàrdia Urbana estan calculades en 440.000 euros, de què la majoria s’haurien de destinar a la reforma de les dependències de la Guàrdia Urbana.

Rehabilitar el Mas Torrent es preveu que tindria una despesa d’1,09 milions. Fins i tot estan calculades unes obres que ja s’han donat com a inassumibles, com és la rehabilitació de la Casa Nouvilas, que ja han dit que es volen vendre i que tindria un cost de 3.413.734 euros. L’edifici té un deteriorament important dels interiors i filtracions a la coberta, una de les problemàtiques més grans.

LES XIFRES

3,4
milions d’euros
costaria rehabilitar la Casa Nouvilas, que l’actual govern ja ha decidit que vol vendre.
4,2
milions d’euros
és el cost calculat de l’edificació d’una segona biblioteca per a la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona