Administracions

La fiscalia arxiva la denúncia contra l’exedil de Riudellots que s’havia reenviat correus

L’alcaldessa ho va portar a la fiscalia i l’Ajuntament va fer dues auditories

Xevi López, que aleshores era regidor, va dimitir pel cas i demana que es restauri la seva imatge

La fiscalia ha arxivat la denúncia contra Xevi López, exregidor de Comunicació i Noves Tecnologies de Riudellots de la Selva, per haver-se reenviat el correu electrònic dels vigilants municipals de la població quan era regidor. Quan es van detectar els fets, el 2020, l’alcaldessa, Montserrat Roura (JxCat), ho va posar en coneixement de la fiscalia i López va dimitir.

Un any i mig després dels fets, però (la fiscalia ho va arxivar el juny del 2021), i amb els resultats de dues auditories encarregades per l’Ajuntament que tampoc detecten cap delicte, López lamenta que no s’hagi informat públicament de l’arxivament del cas, “com a mínim per transparència i per restaurar la meva imatge”. “No entenc el silenci de l’Ajuntament i que no s’informi públicament de l’arxivament de la denúncia, de la mateixa manera que en aquell moment se’n van fer ressò els mitjans i l’alcaldessa en va informar els veïns en una carta.”

“Vaig fer el que havia de fer portant-ho a la fiscalia i l’oposició ens va demanar d’investigar-ho; per això vam demanar dues auditories, una a la UdG i una a un pèrit informàtic, aquesta última posteriorment a l’arxivament de la fiscalia, perquè volíem estar segurs”, diu l’alcaldessa. Roura diu que ara dona el cas per tancat perquè tenen tots els resultats dels informes i confirmació de l’arxivament. Afegeix que reunirà la comissió municipal d’investigació per dissoldre-la i posteriorment s’informarà públicament en el ple de l’arxivament de la causa.

Aniversaris dels nens

Els fets es van produir durant el confinament per la pandèmia. López portava les àrees de Dinamització Econòmica, Indústria i Comerç Local, Comunicació i Noves Tecnologies, Regulació, Règim Intern i Processos Participatius, i també era regidor col·laborador de l’àrea de Seguretat i Protecció Civil. Aquells dies de confinament els vigilants municipals felicitaven nens del poble i el regidor va configurar un reenviament del correu dels vigilants per facilitar i programar aquells aniversaris. “L’error meu va ser de no desfer aquell reenviament un cop es va acabar la pandèmia”, admet l’exregidor.

Tant l’informe de la fiscalia (al qual aquest diari ha tingut accés) com les auditories, però, no han detectat cap perjudici, danys ni denúncies de persones perjudicades. López sí que lamenta els danys que va patir per aquest cas, pel que fa a imatge però també en l’àmbit professional (és advocat), quan es va considerar que les seves explicacions no eren suficients. A la pregunta de si pensa tornar a l’activitat política, no ho descarta, i afegeix que va deixar “un projecte a mitges”. No té cap decisió presa però té clar que en tot cas si torna a la política no serà a l’equip de l’actual alcaldessa de Riudellots de la Selva.

LES FRASES

Es va perjudicar la meva imatge i la meva activitat professional, s’ha d’informar de l’arxivament del cas
Xevi López
exregidor de Riudellots de la selva
Vaig fer el que havia de fer. Ara dissoldrem la comissió d’investigació i n’informarem el ple
Montserrat Roura
Alcaldessa de Riudellots de la selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia