Societat

Una garrotxina crea uns jocs que estimulen l’escriptura

La guia, que aplica en escoles i hospitals infantils, inclou cal·ligrames, contes en imatges, cartes i pictogrames destinats a alumnes d’entre 7 i 12 anys

La filòloga, lingüista i traductora de Besalú (Garrotxa), Marie-Nöelle Marange, ha publicat una guia que estimula l’escriptura a joves estudiants a través de la creativitat. ’Jocs d’escriptura aplicables a taula’ és un recull de fitxes adreçades a educadors i que afavoreixen l’afició per a la lectura en alumnes d’entre 7 i 12 anys. Marange està posant en pràctica tallers literaris en horari escolar lectiu a diferents centres de la demarcació, complementaris a les assignatures de llengua i compte amb la col·laboració dels mestres. També els està posant en pràctica a l’aula hospitalària del Trueta de Girona. La guia inclou activitats com cal·ligrames, contes en imatges, pictogrames i cartes.

“Amb aquestes activitats els nens tenen més ganes d’escriure, descobreixen que la imaginació i les idees van abans que l’escriptura. Els nens escriuen contents, jugant i sense obligacions. La resposta que estem tenint és espectacular, els professors em pregunten si tinc una vareta màgica”, remarca l’autora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia