Educació

El Saint George’s School compra l’antic Fornells Park

L’escola ampliarà les seves instal·lacions per adaptar-les a les noves metodologies de treball

Es faran noves aules, equipaments esportius i zones d’esbarjo però es mantindrà el nombre d’alumnes

El centre educatiu privat Saint George’s School ha comprat l’antic hotel Fornells Park, que va tancar portes el 2011. L’escola té previst ampliar-hi les seves instal·lacions amb la creació d’aules, espais esportius i zones d’esbarjo. “Hem anat incorporant noves metodologies i volem dissenyar espais que s’ajustin a aquests nous entorns de treball i a la manera com estem plantejant les classes en aquests moments”, va explicar la coordinadora pedagògica de l’escola, Anna Casadevall. “Aquest és un espai molt interessant per a nosaltres, perquè ens permet ampliar l’escola en diferents aspectes”, va afegir-hi.

La parcel·la del Saint George’s School es toca amb el Fornells Park. Una part del seu pati té un bosc que continua cap als jardins de l’antic hotel. El centre no té previst augmentar el seu nombre d’alumnes, sinó que veu l’adquisició de l’hotel com l’oportunitat de crear nous espais amb la idea de treballar les noves metodologies. “La idea és fer una escola del futur. Replantejarem espais que ja tenim amb els de nova creació”, afirma Casadevall. En aquest sentit, es construiran noves aules “més obertes”, amb més espai per treballar projectes en grups i fer espais de debat. També es farien aules per treballar temes de tecnologia i robòtica. A més, els espais exteriors de l’antic hotel permetrien ampliar les instal·lacions esportives i les zones d’esbarjo.

Tot i que encara no hi ha projecte definit, l’edifici de l’antic hotel aniria a terra. L’escola ja va informar els pares, a través d’un correu electrònic, d’aquesta adquisició. Algunes persones del centre ja han començat a pensar en el projecte d’ampliació, que ara mateix és molt embrionari. “El que és segur és que ens permetrà dissenyar espais pensant en les metodologies noves, que ara ja estem treballant. I això és molt atractiu.

El centre, que imparteix les classes en anglès, no ha informat del cost de l’operació.

Un nou POUM abans d’iniciar el projecte

Abans de poder fer el projecte d’ampliació del Saint George’s School caldrà que Fornells de la Selva aprovi el nou POUM, que ja està en tràmit, atès que els usos actuals només permeten desenvolupar activitats hoteleres en l’antic Fornells Park. Segons Sònia Gràcia, alcaldessa de Fornells, el nou POUM ampliarà els usos per poder-hi dur a terme projectes culturals, sanitaris o educatius. L’aprovació inicial del nou POUM ja es va fer, però encara no hi ha data per a la seva aprovació definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia