Societat

Creu Roja ha atès més de 2.100 refugiats d’Ucraïna

Han allotjat d’urgència 633 persones en vuit establiments gironins

Un centenar de tècnics i voluntaris hi col·laboren

Creu Roja ha atès a les comarques gironines més de 2.100 persones refugiades que fugen de la invasió russa a Ucraïna. Des que van activar el dispositiu de suport, el 5 de març, moltes de les persones que han rebut suport eren al pas fronterer de la Jonquera. Però també estan prestant allotjament d’urgència a 633 dels arribats, majoritàriament dones i infants o adolescents. Actualment estan allotjats en vuit establiments de set poblacions: Lloret de Mar, Girona, Roses, Platja d’Aro, Viladamat, la Vall d’en Bas i l’Estartit.

“La nostra primera funció és proporcionar seguretat a les persones desplaçades i cobrir les seves necessitats bàsiques. Això inclou la gestió de l’accés a la sanitat pública a través de l’expedició de la targeta sanitària i la compra de productes d’higiene bàsica i d’alimentació com ara bolquers, compreses, llet i productes d’alimentació infantil”, assenyala el coordinador de Creu Roja Girona, Jordi Martori.

Per facilitar el trànsit de persones i en col·laboració amb l’Estat, s’ha habilitat un punt de primera atenció a peu de l’AP-7 a l’Alt Empordà que funciona com a espai d’avituallament, descans i informació, amb jocs infantils i també suport administratiu. Creu Roja ha mobilitzat un centenar de tècnics i voluntaris en el dispositiu gironí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia