Societat

El turisme es recupera per Setmana Santa després de dos anys

Les principals zones turístiques voregen el cartell de complet arreu del país

El Pirineu apura els darrers dies d’esquí amb optimisme i la costa s’acostarà a xifres anteriors a la pandèmia

Les principals zones turístiques de Catalunya tornaran viure una Setmana Santa molt semblant a la d’abans de la pandèmia, amb previsions d’ocupació que s’acosten a les del 2019. Al Pirineu, el sector turístic encara aquests dies amb optimisme i ocupacions estimades del 90%, coincidint amb els darrers dies de la temporada d’esquí. També vorejarà el ple absolut la Costa Brava, mentre que a la costa central s’assolirà entre el 60% i el 90% d’ocupació, en funció de la zona; i a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre aspiren a arribar al 90%. Per la seva banda, les cases de turisme rural de les Comarques Centrals s’ompliran i a Barcelona ciutat s’espera una ocupació al voltant del 80%, a l’espera de recuperar el turista internacional.

La Setmana Santa d’aquest any contrastarà amb la del 2020, quan va coincidir amb el confinament i l’estat d’alarma, i amb la del 2021, quan encara hi havia algunes restriccions en la mobilitat, no es podia viatjar a altres comunitats com a conseqüència del tancament perimetral, no es permetien trobades amb persones de fora la bombolla de convivència i hi havia toc de queda nocturn, entre d’altres. Aquesta Setmana Santa, enguany en ple abril, farà que els turistes es reparteixin entre la muntanya, on encara es podrà esquiar; en cases rurals de l’interior i també a la costa a la recerca del bon temps.

Costa Brava

Els establiments del litoral del Baix Empordà preveuen tenir ocupacions mitjanes d’entre el 80 i el 85% durant els quatre dies de festa. Segons l’associació d’empresaris turístics del grup Costa Brava Centre, les xifres seran similars a les del 2019, abans que arribés la pandèmia.

Costa Daurada i Terres de l’Ebre

El sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre afronta amb molta il·lusió aquests dies. Els establiments hotelers tindran una ocupació del 80% i els càmpings del 85%. “Comencem a oblidar l’etapa covid amb el retorn del client de proximitat que ens ha visitat en els dos darrers anys, però ara, amb més volum i també retorna el client internacional”, assenyala Berta Cabré, presidenta de la a Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT).

A les Terres de l’Ebre, l’ocupació també fregarà gairebé el 100%. Segons l’Associació Ecoturisme es xifrarà en un 93% els dies festius, des de Dijous Sant a dissabte.

Lleida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima una ocupació mitjana del 90% durant aquesta Setmana Santa i amb molts establiments que penjaran el cartell de complert del Dijous Sant i fins al Dilluns de Pasqua a les zones turístiques de les comarques de Lleida i a les zones d’influència de les estacions d’esquí. La Setmana Santa al Pirineu té la peculiaritat que permet combinar el final de temporada d’esquí amb l’inici de la d’esports d’aventura com el ràfting.

Turisme rural a la Catalunya Central

El turisme rural a la Catalunya Central continua assolint xifres excel·lents i també penjarà el cartell de complet. Montserrat continua sent un altre dels destins per excel·lència, i l’hostatgeria, l’hotel Abat Cisneros i les cel·les abat Marcet han penjat el cartell de complet.

Garraf i Barcelonès

El sector hoteler del Garraf preveu nivells d’ocupació que van del 70% al 95%. Tot i que són dades semblants a les de fa un any, en aquesta ocasió els preus varien a l’alça, donat que al 2021 es van registrar rebaixes de fins el 30% per atraure el visitant en una època en què les restriccions eren més fermes.

No són tan optimistes les previsions a la zona nord del Maresme, on l’ocupació voreja el 60%, en part per les conseqüències de la guerra a Ucraïna, que ha desestabilitzat el mercat.

L’Associació de Càmpings de Barcelona preveu que a finals d’aquesta setmana l’ocupació als bungalous superarà el 85%, mentre que les parcel·les estaran entre el 50% i el 75%. “Serà un any de molt bona ocupació”, considera el president de l’entitat, Albert Casas, que celebra els pronòstics d’un temps assolellat per als propers dies festius.

Barcelona

A la ciutat de Barcelona, els hotels esperen que la Setmana Santa els permeti tornar a una activitat similar a la que tenien abans de la pandèmia. Amb una previsió d’ocupació del 80%, el gran repte és atraure de nou els clients estrangers, particularment els dels Estats Units, Àsia o Llatinoamèrica. Tot i les bones perspectives, els preus segueixen força per sota dels del 2019 i es manté una certa dependència del visitant de proximitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia