Urbanisme

El túnel de les Glòries, obert en els dos sentits

L’obertura d’entrada a Barcelona des del túnel de les Glòries es va completar tancant una de les obres més complexes que s’han dut a terme a la ciutat. Amb l’entrada en funcionament de tots els carrils, la plaça de les Glòries queda alliberada de manera definitiva del trànsit privat, ja que els 43.000 vehicles que entren a la ciutat cada dia per la C-31 ho faran pel túnel, i l’entorn de la plaça serà un nou espai per a veïns i vianants.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, el gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdès, advertia que la nova infraestructura pot provocar un increment de les retencions habituals en hora punta durant els dies feiners fins que els conductors s’habituïn a l’ús de la via, que disposa de nous semàfors. Per això, ha instat a utilitzar el transport públic per entrar a Barcelona per les Glòries i, en cas d’utilitzar el vehicle privat, recomana sortir amb antelació. Amb el nou ordre circulatori, s’eliminen els carrils de circulació en superfície que arribaven a la Gran Via i només podran accedir-hi veïns, transport públic i vehicles d’emergència. Els vehicles privats que vulguin sortir de la C-31 poden fer-ho abans d’entrar al túnel, a l’altura del Poblenou, o a la sortida del túnel, en dues direccions: cap al carrer Padilla, el carril de la dreta, o cap al carrer Marina, pel carril central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia