Infraestructures i serveis

Foment del Treball i Barcelona Oberta presentaran un recurs per aturar de forma cautelar les obres a la Via Laietana

La patronal assenyala que el projecte no disposa de suficients estudis i que tindrà greus afectacions sobre la mobilitat

La patronal Foment del Treball i l’associació d’eixos comercials Barcelona Oberta presentaran un recurs contenciós administratiu per demanar de forma cautelar la paralització de les obres a la Via Laietana. Ambdues organitzacions consideren que la reforma que planteja l’ajuntament és “lesiva” per als interessos econòmics de la ciutat i per a la mobilitat de l’àrea metropolitana.

Per Foment, el projecte no disposa de suficient estudis i informes que analitzin el seu impacte i, alhora, suposa “mutilar” el principal connector viari entre l’Eixample i la Barceloneta.

Posteriorment, en una atenció als mitjans a la seu de la patronal, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha explicat que les obres a la Via Laietana haurien de requerir una modificació del pla general metropolità per la magnitud de les actuacions. “L’ajuntament ho ha plantejat com si fos una petita reforma d’obres d’un local”, ha assenyalat.

Per altra banda, Sánchez Llibre ha apuntat que la nova composició de la Via Laietana implicarà que els vehicles no tinguin una via que connecti directament la Barceloneta amb l’Eixample. “El que no m’agrada és que per anar de la Barceloneta al centre de la ciutat hagi de passar per Saragossa; és una mica exagerat, però és així”, ha indicat.

A banda de Foment del Treball i Barcelona Oberta, s’espera que altres entitats també acudeixin als tribunals per aturar les obres. Fins ara, un total de 22 entitats han presentat al·legacions en contra del projecte, unes al·legacions que han estat rebutjades pel consistori. El termini per portar la reforma de la Via Laietana als tribunals finalitza el pròxim 22 d’abril.

La primera fase de les obres a la via van començar el passat 1 de març i contempla actuacions en el tram comprès enter la plaça d’Urquinaona i la d’Antoni Maura. En aquesta fase, d’una durada prevista de 14 mesos, es farà la renovació i millora de la xarxa de serveis que hi ha al subsol i la reurbanització de la via i del carrer Jonqueres.

Per la seva banda, la Cambra de la Propietat Urbana també s’ha referit a la reforma de la Via Laietana i ha explicat que encara no ha pres una decisió sobre si també recorrerà als tribunals. De moment, ha comentat, es troba en fase d’al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia