Infraestructures i serveis

Trasbals ferroviari per dos atropellaments mortals

Els dos sinistres, a la sortida de Sant Miquel de Fluvià i Figueres, van bloquejar la circulació de combois al migdia i van provocar retards fins al vespre

Dos atropellaments mortals van bloquejar ahir el trànsit de trens entre Flaçà i Figueres, a les línies R11 i RG1 de Rodalies, durant diverses hores a partir del migdia. El primer sinistre,a la sortida de l’estació de Sant Miquel de Fluvià, va deixar atrapats el comboi implicat, sentit sud, a l’estació, i el que cobria el trajecte nord entre l’Hospitalet i Figueres, a la de Flaçà. I al cap d’una hora, un altre comboi que havia sortit de Portbou, implicat en el segon atropellament mortal a la sortida de Figueres, també va quedar bloquejat al municipi en espera de les tasques judicials d’identificació i aixecament dels cadàvers i per recomanació de les dotacions de bombers i dels Mossos d’Esquadra desplaçades als dos punts.

Renfe va mirar d’habilitar busos alternatius per canalitzar el passatge, especialment entre Flaçà i Figueres, però els fets van provocar que molts passatgers se sentissin desatesos a l’estació de Girona, amb queixes sobretot perquè la informació per megafonia quedava enrere respecte a les actualitzacions per Twitter. Un tren especial en sentit sud va donar sortida al passatge que esperava a les andanes de Girona en direcció cap a Barcelona.

A primera hora de la tarda, el servei es va restablir, primer, amb passos alternatius per una única via, i posteriorment per totes dues. Per bé que els retards acumulats de fins a 60 minuts respecte als horaris habituals es van haver d’anar compensant sobre la marxa.

LA XIFRA

60
minuts
de retard van acumular els combois, de mitjana, a partir del migdia. Per a alguns passatgers va ser superior.

Canvi d’horaris per obres

Les obres de renovació que Adif ja ha iniciat per renovar la catenària elèctrica que alimenta els combois entre Maçanet-Massanes i Caldes de Malavella fan que des d’aquesta setmana i fins al 23 de desembre es modifiquin els horaris. Afecten els primers trens del matí a les línies R11 i RG1 i el darrer de la nit, a l’R11.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia