Societat

Se celebra la Pujada a Peu als Àngels del Geieg

La 58a edició, marcada per la pluja, va reunir fins a 186 participants

Fins a 186 persones van desafiar ahir la pluja i van participar en la 58a edició de la Pujada a Peu als Àngels, organitzada pel Geieg. La cursa, que enguany recuperava el format habitual, es va celebrar en modalitat popular i competitiva, sortint des de la pujada de Santa Llúcia i acabant al primer escaló de les escales que donen accés al santuari. Abdeslam el-Ouahabi i Gemma Frigola van ser els dos guanyadors de la prova, i es van imposar amb claredat a la resta de corredors. En el cas de la triatleta grupista, va establir un nou rècord en categoria femenina, amb un temps de 43:32. Amb aquest registre, rebaixa nou segons la marca que Maria Gràcia Coll tenia vigent des de l’any 2011. És la segona vegada que Frigola guanya la Pujada. Aina Picas i Sònia Garcia la van acompanyar al podi, mentre que Antonio Sances i Javier Vázquez van acabar darrere d’Ouahabi (40’48) en categoria masculina. Pere Albertí i Carme Llerena van rebre un reconeixement als participants de més edat. En la cursa d’enguany, a més, es destinava un euro de cada inscripció als projectes d’ajuda a les famílies afectades pel conflicte d’Ucraïna de Càritas Girona.

La 58a Pujada a Peu als Àngels va començar a les nou del matí amb el tret de sortida a càrrec del vicealcalde, Quim Ayats. Tot i que inicialment s’havien superat els 200 inscrits, el temps va reduir lleugerament el nombre de participants, que malgrat la pluja van viure la jornada amb un ambient festiu. En l’entrega de premis, hi va participar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el regidor d’Esports i Educació, Àdam Bertran; el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés; l’alcaldessa de Sant Martí Vell, Sílvia Martínez; el president del Geieg, Francesc Cayuela, i diversos representants de la junta directiva grupista i el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino. En l’acte també es va descobrir una placa commemorativa amb motiu del centenari de l’entitat. La jornada va finalitzar amb la tradicional missa al santuari, amb una cantada de la coral del Grup Excursionista i Esportiu Gironí i un dinar de germanor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia